mamma til 3 englebarn Skrevet 1. februar 2008 #1 Skrevet 1. februar 2008 Sånn ganske myk ost mes kirsebær utenpå. Brukes ofte når man sar ost og kjeks. Jeg elsker den osten, men nå vet jeg ikke om jeg kan spise den! Står jo ikke på ostene om den er pasturisert. Noen som har peiling?
Tante Bassa Skrevet 1. februar 2008 #2 Skrevet 1. februar 2008 Nå ble jeg plutselig litt usikker. Men går ikke den under de mykostene vi ikke skal spise? Andre som vet?
Icedancer Skrevet 1. februar 2008 #3 Skrevet 1. februar 2008 Er vell ok om den ikke inneholder upasteurisert melk trodde jeg. Spurte en kokk på et arrangement jeg var på, han sa det eneste var oster av upasteurisert melk som kunne være skummelt.
mamma til 3 englebarn Skrevet 1. februar 2008 Forfatter #4 Skrevet 1. februar 2008 Ja, jeg vet om den regelen der, men det som er problemet er at det ikke står på osten om den er av pasurisert melk eller ikke....
ninanja Skrevet 1. februar 2008 #5 Skrevet 1. februar 2008 Søkte på den på Google og fant ut at det er Tine som produserer den. Se http://www.tine.no/page?id=26&key=6032&cat=625 og ring eventuelt Tine dersom du fortsatt er i tvil!
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2008 #6 Skrevet 1. februar 2008 Hvem lager den osten? Hvis du vet det kan du prøve å sjekke på hjemmesidene deres. F.eks. står det om ingrediensene i de ulike ostene til Tine på deres hjemmeside. Der står det også om de er laget av pasteurisert melk, noe som ikke alltid står på pakkene. Et eksempel; på kremostene til Tine (pepper, krydder, urter osv...) står det ikke presisiert at osten er laget av pasteurisert melk. Inne på Tines hjemmesider søkte jeg opp produktene og fikk da opp ingredienslistene. Der står det at de er laget av pasteurisert melk. Er ikke lett dette her, det er viktig å sjekke nøye før man spiser, og er man usikker er i hvert fall min regel å ikke spise...
Anonym bruker Skrevet 1. februar 2008 #7 Skrevet 1. februar 2008 Ok, der ser jeg at noen har funnet ut at det er Tine som lager den osten. En annen ting er at nå er det jo enkelte oster man skal unngå selv om de er laget av pasteurisert melk, nemlig mykoster... Om creme cherie er mykost aner jeg ikke...??
ninanja Skrevet 1. februar 2008 #8 Skrevet 1. februar 2008 Creme cherie er en smelteost. Sånn som baconost osv. Det er smeltet avskjær av div hvitoster. Mykoster er oster som brie og camembert osv.
mamma til 3 englebarn Skrevet 1. februar 2008 Forfatter #9 Skrevet 1. februar 2008 Du ninanja har helt rett. Har vært på tine sine sider, og det er ikke en mykost, men smelteost som er helt ufarlig å spise. JIPPI!!!
Rebekka82FØDEKLAR:) Skrevet 1. februar 2008 #10 Skrevet 1. februar 2008 Å, den er jeg også sååå glad i. Kjøpte en her for lenge siden. Men kom plutselig til å tenke på at den kanskje ikke var bra å spise. Så den ble liggende i kjøleskapet. Kanskje den er kasta nå. Må iallefall gjøre det. Sambo spiser den ikke tror jeg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå