Gå til innhold

Fikk en gang et tips ang. tørrgjær...


Anbefalte innlegg

Skrevet

For at det skulle funke bedre.. noe med å blande det i vann ??

 

Noen som skjønner hva jeg mener?

Skrevet

Ja, du kan ha litt sukker og varmt vann og tørrgjær og la det stå og gjære litt i 10-15 min før du har det i. Men det er strengt tatt ikke nødvendig, det viktigste er at du husker på at væsken du bruker i deigen skal være rundt 50 grader - og ikke 37 som med vanlig gjær.

Skrevet

Bruker du 50 grader på vannet så dreper du gjæren..... ikke mye heving på den deigen da nei.

 

Jeg gjør dette med pizza deigen min: 1 ss sukker eller honning rørt ut i 2,5 dl fingervarmt vann + en pakke tørr gjær. La det stå i 5-10 min eller til du ser at det ligger skumm på toppen.

Skrevet

Jeg har hørt rundt 40 grader. Litt varemere enn når man bruker vanlig gjær. Får alltid fin deig:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...