~sjiraff~ Skrevet 1. februar 2008 #1 Skrevet 1. februar 2008 For at det skulle funke bedre.. noe med å blande det i vann ?? Noen som skjønner hva jeg mener?
Sivalur Skrevet 1. februar 2008 #2 Skrevet 1. februar 2008 Ja, du kan ha litt sukker og varmt vann og tørrgjær og la det stå og gjære litt i 10-15 min før du har det i. Men det er strengt tatt ikke nødvendig, det viktigste er at du husker på at væsken du bruker i deigen skal være rundt 50 grader - og ikke 37 som med vanlig gjær.
Audacious Angel Skrevet 1. februar 2008 #3 Skrevet 1. februar 2008 Bruker du 50 grader på vannet så dreper du gjæren..... ikke mye heving på den deigen da nei. Jeg gjør dette med pizza deigen min: 1 ss sukker eller honning rørt ut i 2,5 dl fingervarmt vann + en pakke tørr gjær. La det stå i 5-10 min eller til du ser at det ligger skumm på toppen.
juddellihuddelli Skrevet 1. februar 2008 #4 Skrevet 1. februar 2008 Jeg har hørt rundt 40 grader. Litt varemere enn når man bruker vanlig gjær. Får alltid fin deig:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå