Gå til innhold

Noen som vet litt om hvordan man vurderer eggkvalitet??


Anbefalte innlegg

Hei jenter,

Jeg har hatt min 4. innsetting (hatt 2 egguttak) igår.

På første uttaket fikk jeg 3 av 5 egg godt befruktet, satte inn 1 første og 2 neste gang (fryseforsøk). På andre uttaket fikk de ut 13 egg, 6 ble befruktet, 2 satt inn og 4 fryst. Av disse 6 var 4 flotte, mens 2 hadde litt fragmentering. Hva betyr denne fragmenteringen? Når de tok opp de to eggene med litt fragmentering i går fra frys, så sprakk det ene og et delte seg fint (8-delt) og ble satt inn i går.

 

Hvordan vurderer man kvaliteten på egg? Er det et dårlig tegn å ha fragmentering på egg? Leser om mange som blir gravide på "dårlige" egg også, er det bare delingen man vurderer etter da?

 

Håper dere har litt erfaring å dele med meg.

Ønsker dere alle masse lykke til!:-)

Fortsetter under...

Godt spørsmål som jeg ikke har svar på, i dag ved innsetting av mitt ene 4delte egg fikk jeg vite at det var maks - 4 deling altså. 5 tilsvarende ble fryst, mens de kastet de som delte seg i 2 og 3...de mente disse sistnevnte sannsynligvis ikke ville overleve frysing. Var nå det jeg ble fortalt da...men hva vet vi igrunnen?

Selve eggkvaliteten er vel vanskelig å si noe om, men det vi kan se er hvordan de deler seg.

dag 2: da er beste delingskvalitet embryo 4 celler, de fleste setter inn på dag 2 her så det betyr beste kvalitet er 4, men det kan også være 2 eller 3 celler, de antas å være av dårligere kvalitet når det gjelder delingen.

dag 3: embryo 8 delt er prima

dag 4: Morula

dag 5: Blastocyst.

 

Ellers så er eggeskallet en faktor, hart skall kan ha vanskeligere for å feste seg og bli befruktet enn normalt skall.

 

De ser også på fasongen og formen de får etter at egget begynner å dele seg og får flere celler. Dersom dårlig fasong så tror jeg de ikke blir satt inn, er ikke helt sikker her, men de blir iallefall ikke fryse egg.

 

Jeg er heller ingen speislist på dette feltet, det er sikkert noen som kan mer enn meg.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...