Gjest Skrevet 31. januar 2008 #1 Skrevet 31. januar 2008 Har aldri laget det fra bunnen av,bare toro poser:/ Tenkte å overraske sambo med noe godt og nytt:)
Gjest Skrevet 31. januar 2008 #3 Skrevet 31. januar 2008 Hildurs kyllinggryte (grethe roede) Til 4 personer... - 1 kylling (uten skinn) eller 1 kg. kyllingfilet. - 1 stor løk. - 1 stor rød paprika. - 2 ts. paprikapulver. - 1 1/2 dl. lettrømme. - 2 dl. buljon. (eventuelt litt av sopp kraften). - 3 tomater. - 1 boks sjampinjong. - salt. - pepper. - soyaolje. Del ferdig kokt/stekt kylling eller høns i små stykker. Skjær tomater i båter, paprika i strimler og løk i skiver. Fres tomat, paprika, løk og soppen i en jerngryte eller teflonpanne som er penslet med litt soyaolje. Spe med buljong og tilsett krydder, salt og pepper etter smak. La det koke i 10 min. under lokk. Ha deretter i kyllingen og lettrømme. Gi det hele et oppkok. Gryten serveres med ris. Lag også en stor bolle salat til. Gryten er meget lett og god. Egner seg svært godt når man venter gjester, fordi den kan lages i forkant og varmes opp igjen.
Mamman til 3 lykketroll Skrevet 31. januar 2008 #5 Skrevet 31. januar 2008 Denne har jeg laget mange ganger: Tandoorikylling: 4-8 kyllinglår (bare klubben) 1 gul løk 2 ts karri 1 ts salt 1 krm pepper 1-2 hvitløksfedd (bruker litt mer jeg) 2 dl hønsebuljong 2 dl yoghurt naturell 2 ts hvetemel 1 ts sukker Brun kyllinglårene i olje i en kjele. Skrell og hakk løken og la den frese med i noen minutter. Krydre med salt, pepper, karri og presset hvitløk. Tilsett buljong og la det koke under lokk ca 25 min. Kontroller at kyllingen er gjennomstekt. Ta opp lårene. Rør melet ut i yoghurten og ha det i sjyen. La koke i ett minutt. Smak til med sukker. Server lårene med saus, jasminris og salat av f.eks. isberg og ananas/mango. Du kan også lage av hel kylling, del den i 6-8 biter bare.
Himmel og hav Skrevet 31. januar 2008 #6 Skrevet 31. januar 2008 Vet ikke helt om det er dette du er ute etter, men her er oppskrift på kyllingfrikasse: Hvis du skal lage på hel kylling/høne så koker du den i ca 1,5 time først med en gulrot en løk og litt pepper i kjelen. Hvis du skal gjøre det mer lettvint så kjøper du strimlet kyllingkjøtt. Fortsettelsen er : Kok opp 6-7 dl vann med 2-3 terninger hønsebuljong i (evt kraft hvis du har kokt ei høne) Ha oppi: strimlet kylling 2 gulrøtter i skiver 1 persillerot en del sellerirot ( det er så stor foskjell på størrelsen så du må bare ta det du tror blir bra) 2 vårløk i skiver evt en halv blomkål Kok til det er mørt (her putter du oppi kjøttet hvis du har kokt høne), og ha på mel/vann jevning, en slump fløte og smak til med pepper/salt. Godt med melne poteter eller ris til.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå