Gå til innhold

Oppskrift på rundstykker?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg har noen oppskrifter jeg.

 

Rundstykker

250 grader i 12 minutter. 2 loff eller 24 – 28 rundstykker

 

 

50 g gjær

50 g smør

5 dl veske

2 ts salt

13 – 15 dl hvetemel

 

Smelt smør og ha i melk, varm til 37/42 grader. Bland det tørre + tørrgjær i en bakebolle. Elt og hev i 45 minutter. Form til rundstykker eller loff og etterhev i 30 minutter. Pensles med egg.

 

 

 

 

Potetrundstykker

250 grader i 15 minutter, midt i. 24 stk.

 

6 dl vann

3 dl lettkokte havregryn

1 pk gjær

200g poteter finrevne

3ss olje eller flytene/smeltet smør

2ts salt

1ts sukker

13 dl hvetemel

 

Havregryn og vann svelles i 10 min i en gryte, ha oppi olje/smør og varm så opp til fingervarm væske/grøt. Bland hvetemel, salt, sukker og gjær i en bakebolle. Tilsett finrevne poteter, river du de på en rasp, så putt en gaffel i poteten, da er det mye enklere å raspe. Ha i resten og elt godt. Deigen blir nok litt mer klissete enn vanlig brøddeig. Hev 1 time, til dobbel størrelse. Dryss godt med mel på bodet og kna godt. Del i 24 stk og trill til rundstykker og la de etter heve på et stekebrett i 30 min. Pensle med egg og dryss havregryn over.

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...