Noah-gullet Mai-08 Skrevet 23. januar 2008 #1 Skrevet 23. januar 2008 Spiste nettopp 3 egg som var gått ut på dato den 15.01,men så det ikke før etter jeg hadde spist dem! Er dette veldig farlig?Får helt noia av sånt! Pliiis svar
Anonym bruker Skrevet 23. januar 2008 #2 Skrevet 23. januar 2008 "Egg bør oppbevares kjølig, helst i kjøleskap. Da er de holdbare i flere uker, ja, egentlig i flere måneder." Fant dette på nett. Og jeg har hørt det samme flere ganger, så jeg tror det går helt fint. Var jo bare 1 ukes tid + det var snakk om i ditt tilfelle, så ta det bare med ro
Anonym bruker Skrevet 23. januar 2008 #3 Skrevet 23. januar 2008 Glemte å tilføye at de er holdbare i lang tid etter best før dato også!! "Ta stemplingsdatoen på eggekartongen ”med en klype salt”. Norske egg er like gode og like trygge å spise i flere måneder etter at de har ”gått ut på dato”, bare du har eggene i kjøleskap." hentet fra www.egg.no
Noah-gullet Mai-08 Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #4 Skrevet 23. januar 2008 Tusen takk for svar,det roet meg litt ned iallfall:-)
*Super*Mamman* Skrevet 23. januar 2008 #6 Skrevet 23. januar 2008 I påsken utvider dem faktisk holdbarhetsdatoen ganske lenge, så er helt sikkert ikke noe farlig... Hvis man spiser veldig gammle egg, så er vell det værste som kann skje litt magevondter.. Kommer nok ikke bakterier inn igjennom skallet kan jeg tenke meg.....
It's all about me Skrevet 24. januar 2008 #7 Skrevet 24. januar 2008 Norge har veldig strenge regler for datostempling. Derfor blir det satt dato lenge før eggene egentlig er på vei til å bli dårlige. En grei regel er at du uten å tenke på det kan spise eggene en mnd etter utløpsdato, etter det er det greit å kakke eggene for å se at de er bra. Men mest sansynelig så holder de myyye lenger enn den mnd'en også.
nuffen Skrevet 24. januar 2008 #8 Skrevet 24. januar 2008 Hvis jeg ikke tar helt feil er datoen på egg satt ut i fra at egg oppbevares i romtemperatur. Tror det har noe med regler i resten av Europa. Butikkene oppbevarer fortsatt egg i kjøledisker. Reglene for datostempling av egg ble derfor endret for endel år siden, og holdbarhetsdatoen ble redusert med et par måneder
Anonym bruker Skrevet 24. januar 2008 #9 Skrevet 24. januar 2008 Egg er som regel holdbare mye lenger enn det som står på datostemplingen. Men de er ikke akkurat nyklekket de som kommer i butikkan da... Men som sagt, de holder veeeldig lenge så lenge de oppbevares kjølig. Hilsen ei som har vokst opp på hønsegård...
trilletrulte Skrevet 24. januar 2008 #10 Skrevet 24. januar 2008 Ja, dette husker jeg også. Plutselig ble holdbarhetstiden kortet ned, uten at eggene var noe annerledes. Du hadde helt sikkert merket det om de hadde blitt dårlige:)
Fruen i huset Skrevet 24. januar 2008 #11 Skrevet 24. januar 2008 For å si det sånn: du merker det om du spiser dårlige egg! De lukter ILLE ( ...som råtne egg ...) og har helt annen konsistens. Så lenge du ikke tenkte at noe var rart da du lagde dem, er nok alt bra )
Anonym bruker Skrevet 24. januar 2008 #12 Skrevet 24. januar 2008 I et forskningsprosjekt fra egg og hvitt kjøtt så de om et egg var dårlig etter et år og det var det ikke. Man kan trygt spise egg opptil 3 mnd etter utgatt dato dersom du ikke kan se på egget at det er dårlig og at du har oppbevart det riktig. Ingen fare.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå