Gå til innhold

Hjelp!!Spiste egg som var gått ut på dato nettopp!!Er det farlig??


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

"Egg bør oppbevares kjølig, helst i kjøleskap. Da er de holdbare i flere uker, ja, egentlig i flere måneder."

 

Fant dette på nett. Og jeg har hørt det samme flere ganger, så jeg tror det går helt fint. Var jo bare 1 ukes tid + det var snakk om i ditt tilfelle, så ta det bare med ro :)

 

 

Glemte å tilføye at de er holdbare i lang tid etter best før dato også!!

 

"Ta stemplingsdatoen på eggekartongen ”med en klype salt”. Norske egg er like gode og like trygge å spise i flere måneder etter at de har ”gått ut på dato”, bare du har eggene i kjøleskap."

 

hentet fra www.egg.no

 

 

I påsken utvider dem faktisk holdbarhetsdatoen ganske lenge, så er helt sikkert ikke noe farlig...

 

Hvis man spiser veldig gammle egg, så er vell det værste som kann skje litt magevondter.. Kommer nok ikke bakterier inn igjennom skallet kan jeg tenke meg.....

Annonse

Norge har veldig strenge regler for datostempling. Derfor blir det satt dato lenge før eggene egentlig er på vei til å bli dårlige.

En grei regel er at du uten å tenke på det kan spise eggene en mnd etter utløpsdato, etter det er det greit å kakke eggene for å se at de er bra. Men mest sansynelig så holder de myyye lenger enn den mnd'en også.

Hvis jeg ikke tar helt feil er datoen på egg satt ut i fra at egg oppbevares i romtemperatur. Tror det har noe med regler i resten av Europa. Butikkene oppbevarer fortsatt egg i kjøledisker. Reglene for datostempling av egg ble derfor endret for endel år siden, og holdbarhetsdatoen ble redusert med et par måneder

Egg er som regel holdbare mye lenger enn det som står på datostemplingen. Men de er ikke akkurat nyklekket de som kommer i butikkan da... Men som sagt, de holder veeeldig lenge så lenge de oppbevares kjølig.

Hilsen ei som har vokst opp på hønsegård...

For å si det sånn: du merker det om du spiser dårlige egg! De lukter ILLE ( ...som råtne egg ...) og har helt annen konsistens. Så lenge du ikke tenkte at noe var rart da du lagde dem, er nok alt bra :o)

I et forskningsprosjekt fra egg og hvitt kjøtt så de om et egg var dårlig etter et år og det var det ikke. Man kan trygt spise egg opptil 3 mnd etter utgatt dato dersom du ikke kan se på egget at det er dårlig og at du har oppbevart det riktig. Ingen fare.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...