dritgrei hei hei! Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #2 Skrevet 23. januar 2008 sorry jenter... KOMLEOPPSKRIFT i ett ord :-))) men jeg ønsker meg en likevel altså :-)
Sara Rompompei Skrevet 23. januar 2008 #3 Skrevet 23. januar 2008 Her skal du få min enkleste kumleoppskrift. Ta på sko, jakke, votter og lue. (og sokker da seff hihi) Tusle-tasle ned i matbutikken du er så glad i. Snik deg frem til tørrvareavdelingen mens ingen ser deg. Putt fort oppi x antall poser med Toro ferdigmix til komler. Legg noe stort fort over så du ikke blir oppdaget. FERDIG! Sjekket innholdsfortegnelsen og den er som følger: Potet, byggmel, hvetemel, potetstivelse, salt, gjærekstrakt, emulgator (monoglyserid), stabilisator (dinatriumdifosfat), antioksydant (askorbylpalmitat, arkorbinsyre, sulfitt, BHA), syre (sitronsyre). Sikkert slettes ikke det samme som dritgreis hjemmelagede. Men om du river oppi litt rå potet kanskje, så vips....
Gjest Skrevet 23. januar 2008 #4 Skrevet 23. januar 2008 Her får vi kjøpt1,5 kg pakker med mel til potetball,bare å tilsette vann, de er kjempe gode...Mye bedre enn toro sine... Tipper du får de på butikken hos deg også. :0)
dritgrei hei hei! Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #5 Skrevet 23. januar 2008 men er ikke det bare mel da? hvilket merke hvor??? hvor hvor hvor???
frøydis m/ 4 Skrevet 23. januar 2008 #6 Skrevet 23. januar 2008 De melposene har jeg også hatt en gang, men finner ikke de på lokalbutikken her. Hvis jeg husker riktig måtte jeg til den store, store byen for å finne... Husker ikke merke heller, men kan du dele den oppskrifta di med potetmos du da? Her er de veldig glad i komler, men det er ikke så ofte mor hiver seg rundt og ordner det fordi det er så mange poteter å skrelle og mose...
Gjest Skrevet 23. januar 2008 #7 Skrevet 23. januar 2008 Tror de finnes på rema og mega..Husker ikke men jeg lurerpå om det heter møllerens...
dritgrei hei hei! Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #8 Skrevet 23. januar 2008 Da er det komlemel som er greia da rett og slett, med en reven potet eller to oppi.... det blir fint. :-)
Dailis Skrevet 23. januar 2008 #9 Skrevet 23. januar 2008 Men hvis du lager den ordentlig så er den jo så vannvittig mye bedre=D Bare skrelle og raspe poteter, tilsette bygg og hvetemel til det er en passende konsistens. Og litt salt, men kommer ann på hva du skal koke det i.' For der er smaken egentlig, røkt svineknoke gir kjempegod smak,. Men også fårekjøtt osv osv. Steke bacon til, mmmm. Med stor gryte kan du til slutt hive i de grønnsakene du evnt vil ha og gi de litt koking med kjøtt og komler. Veldig godt. Med kålerabistappe til så er den en vannvittig god middag ja.... Og sirup, er dere vant med det? Dette må jeg lage en dag, kanskje på søndag tro.......?
Gjest Skrevet 23. januar 2008 #10 Skrevet 23. januar 2008 DU må ha i litt mer vann enn det som ståri, ellers blir den tørr...
Attpåklatten :-)™ Skrevet 23. januar 2008 #11 Skrevet 23. januar 2008 Er komle det samme som de kaller potetball på sunnmøre?
mamma søker barn-har fått 2 Skrevet 23. januar 2008 #12 Skrevet 23. januar 2008 Kumle; kompe, raspeball, potetball.......kall det hva du vil. Her er noen linker til oppskrift i hvertfall http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift13885.asp http://www.varden.no/matogdrikke/recipe.asp?recipe=12412
Attpåklatten :-)™ Skrevet 23. januar 2008 #13 Skrevet 23. januar 2008 Oki........da vet jeg hva jeg ikke skal lage....... Har spist det en gang og tør påstå at det er det verste måltidet ever....og jeg er ikke kresen. Men å våkne til lukten av kokt sau og få servert mat hvor fettet skal flyte over maten.........nei vet du hva......ikke noe for meg det:-) Sambo elsker det, men kommer dessverre aldri til å få det servert av meg......stakkars ham:-)
dritgrei hei hei! Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #14 Skrevet 23. januar 2008 det er ikke lov å snakke stygt om andres mat.... så sant det ikke er kokte kyllingpølser da, vel og merke :-)))
Attpåklatten :-)™ Skrevet 23. januar 2008 #15 Skrevet 23. januar 2008 Kyllingpølser er jo rene gourmetmaten i forhold:-)) Men altså, det er 3 år siden det måltidet, og jeg kjenner den grusomme lukta av kokt sau ennå!!!! Og jeg elsker altså pinnekjøtt og lammelår og fårikål og sånn.....men kokt sau..............urk.... Jeg tygde og tygde og tygde og tygde og tygde, men fikk liksom ikke helt til å svelge maten. Og det var flaut og pinlig og alt det der. For jeg er jo egentlig ikke sånn i det hele tatt! Men dæggern altså, jeg sleit. Og derfor har jeg bestemt meg for aldri å utsette meg selv for å prøve smalahove heller. For jeg kan altså ikke se på øynene til det dyret og spise det opp etterpå...........sorry!
mamma søker barn-har fått 2 Skrevet 23. januar 2008 #16 Skrevet 23. januar 2008 Men du som er litt sånn sørlending.....Du spiser ikke kompe da?? Samme sak, men med salt kjøtt inni og sukker og smør som tilbehør.
Attpåklatten :-)™ Skrevet 23. januar 2008 #17 Skrevet 23. januar 2008 Er ikke vant med det, men min far elsker det:-) Men det blir liksom noe helt annet enn den kokte sauelukta!
Gjest Skrevet 23. januar 2008 #18 Skrevet 23. januar 2008 Bruker da ikke sauekjøtt til potetball?? Hehehe ikke her iallefall....
Attpåklatten :-)™ Skrevet 23. januar 2008 #19 Skrevet 23. januar 2008 Der sambo kommer fra er det visstnok helt vanlig:-) ( og helt for j....g) spør du meg;-)
Attpåklatten :-)™ Skrevet 23. januar 2008 #20 Skrevet 23. januar 2008 Ikke for det.....tror jeg har hørt om ihvertfall 6 ulike måter å lage dette på, så det handler nok mye om lokale varianter:-)
dritgrei hei hei! Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #21 Skrevet 23. januar 2008 Jeg må litt le.... for det er jo ikke komloene det er noe galt med. Jag lager komler til lettsaltetlammekjøtt, det vil si at kjøttet og komlene koker i kraft av lammekjøtt og buljong.... ganske godt det altså.... og til skal det være brune vanlige pølser og bacon og kalråtstappe og andre grønsaker.... det er nesten som en pinnekjøttmiddag med komler til i stedtfor poteter.... men kokt seig sau...vel det smaker våt ull, og det blir man rett og slett litt kvalm av, så hvis det er din komleopplevelse, så ville jeg laget det selv en gang.... den eneste opplevelsen jeg har med komler er når jeg for akkurat et år siden lagde det for første gang helt selv. hadde aldri spist det før, hadde aldri laget det før...
dritgrei hei hei! Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #22 Skrevet 23. januar 2008 Jeg må litt le.... for det er jo ikke komloene det er noe galt med. Jag lager komler til lettsaltetlammekjøtt, det vil si at kjøttet og komlene koker i kraft av lammekjøtt og buljong.... ganske godt det altså.... og til skal det være brune vanlige pølser og bacon og kalråtstappe og andre grønsaker.... det er nesten som en pinnekjøttmiddag med komler til i stedtfor poteter.... men kokt seig sau...vel det smaker våt ull, og det blir man rett og slett litt kvalm av, så hvis det er din komleopplevelse, så ville jeg laget det selv en gang.... den eneste opplevelsen jeg har med komler er når jeg for akkurat et år siden lagde det for første gang helt selv. hadde aldri spist det før, hadde aldri laget det før... og har altså ikke laget det siden heller.
Attpåklatten :-)™ Skrevet 23. januar 2008 #23 Skrevet 23. januar 2008 Er nok sikkert bedre med lammekjøtt enn seig sau ja:-) Kanskje jeg rett og slett må prøve det selv:-) Selv om opplevelsen sitter dypt ennå........I must admit:-)
dritgrei hei hei! Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #24 Skrevet 23. januar 2008 det skjønner jeg godt... jeg spiste lammekoteletter lenge etter at lammekoteletter hadde blitt til sauekoteletter og usj og føy.... så jeg er med deg på at seig sau ikke er for nybegynnere i alle fall :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå