Gå til innhold

Dere som velger utenlandske navn, hva er grunnen til det??? (Nysgjerrig)


Anbefalte innlegg

Jeg leste en kommentar om at utenlandske navn visstnok er så populært for tida. Ja, det har jeg skjønt at det er, men hva er grunnen til at dere velger et utenlandsk navn?

 

Selv har jeg lyst til å ha et italiensk-klingende navn, da mannen min er halvt italiensk. Før jeg møtte han, så hadde jeg tenkt på navn som Lisette, Sirianne, Sindre, Alvilde, Margaret, Birgit etc, men nå tenker jeg mer på at det skal kunne uttales på italiensk. Dessuten er det veldig mange fine navn med italiensk klang.

 

Hva er grunnen til at DU velger et utenlandsk navn? Bare fordi det er "poplært", eller fordi du har utenlandsk bakgrunn?

Fortsetter under...

verken fordi det er populært eller fordi vi har utenlandsk bakgrunn, bare fordi det er fint!! samme som grunnen til det event. norske navnet vi kommer til å velge... og synes ikke det er en ulempe at han/hun kan si navnet sitt lett i utlandet også..

 

Synes internasjonale navn er kjempekjedelig. Tenk så kjedelig hvis alle skulle hatt like navn her i verden. Mener man heller bør ta vare på norske/nordiske navn, og navn som er vanlig i bruk i Norge.

 

Å bruke veldig utenlandskklingende navn høres bare dumt ut.

Vi har vel valgt et internasjonalt navn til vår lille, dette fordi vi rett og slett syntes det var fint og enkelt!! :) Uttales likt på norsk,spansk, italiensk, fransk, og engelsk. Og sikkert mange andre språk!

Utenlandsk navn kan jo være så mangt, selv vil jeg vurdere navn som Benedicte, Cecilia, Benjamin og Johannes - nydelig navn spør du meg :-) Jeg kunne aldri kalt ungen for Kjell, Karin eller Vidar f.eks. Det blir alt for traust og er navn som tilhører foreldregenerasjonen synes jeg. Derimot liker jeg både Odin, Elida, Even og Siri f.eks.... Utenlandske navn som Jessica, Angelica, Dominic eller Kevin kunne jeg aldri vurdert - det bare skurrer hos meg. Med andre ord - alt er relativt....

Annonse

Jeg vil helst velge et internasjonalt navn. Dette fordi jeg synes mange av de er fine og er litt lei alle andre norske navn. Dessuten er det jo bare en kjempefordel at det faktisk kan uttalles på andre språk også...!¨

Men jeg elsker jo navnet også, da...! Over alt! Isobel heter hun!

Om jeg skulle fått en datter til, så hadde jeg valgt et belgisk navn - vi bodde der i mange år. Likte navnet, men fikk gutt - det ble derfor ikke brukt. Navnet var Saar - eller med norsk skrivemåte Sahr.

Vil ikke si at mine ungers navn er utenlandske, men INTERNASJONALE, de funker på de fleste språk.

 

Adrian, Celine, Isabell og Benjamin. Valgte disse fordi vi synes de er veldig pene, og så er de greie å uttale i utlandet uten at folk stusser på det.

 

Hadde aldri kalt ungen min for feks Odd...

Det høres litt dumt ut å generalisere slik du gjør også da.

 

Gutten vår blir halvt norsk, halvt asiatisk. Med et utenlandsk etternavn, er det de færreste norske/nordiske navn som passer, og dessuten synes vi det er fint at alle i slekta skal kunne uttale navnet til gutten vår. Derfor velger vi et internasjonalt navn. Men har naturligvis valgt et navn som fungerer bra i Norge også, vi har tatt like stor hensyn til alle deler av bakgrunnen vår.

 

Jeg tror grunnen til at internasjonale/utenlandske navn blir mer populære, er at det blir stadig flere i Norge som har sterk tilknytning til andre land, og mange velger da internasjonale navn fremfor navn med æ, ø og å i seg.

Har valgt et navn som er både 'norsk' og utenlandsk, dvs. er vanlig i alle de europeiske land. Delvis oppkalling fra min norske familie, og delvis fordi faren har røtter fra 3 verdensdeler :-)

Annonse

Jeg har utenlandsk bakgrunn.. Vi har ikke bestemt oss for navn ennå.. men det må være noe som begge slekter klarer å uttale, og ikke blir for rart for den ene parten. Går helt fint med norske navn, så lenge de ikke betyr noe rart på mitt språk. Slik som dette fine navnet; Aila - betyr faktisk spy på mitt språk.. :S

Mine jenter heter Jeanette og Veronica. Vet at det er utenlandske navn (tror de er franske), men jeg har jo valgt de fordi de er fine, og fordi at de er normale i andre land også.

 

Nå venter vi en gutt, og han skal hete Tom. Det er også et normalt navn i utlandet.

 

Jeg heter Marthe selv, og synes det er tungt å si til utlendinger.

Grunnen til at jeg velger et utenlansk (internasjonalt) navn er:

Jeg har utenlansk bakgrunn og vi ønsker oss et navn som passer i alle land. Vi elsker det navnet Simen f. eks men det går ikke på engelsk. Inge er jentenavn i Tyskland, navn med Ø og Å finnes bare her i Norge osv... alt er relativt. Er veldig glad i " norske navn " som er litt internasjonale og f eks. Frida, Ingrid, Karin, Elias, Erik...

Jeg har selv bodd i utlandet, og reist mye rundt omkring, og selv om jeg ikke har et veldig vanskelig navn (Stine), så var jeg en stund så dritlei av å måtte forklare hvordan det skulle uttales at jeg sa jeg het Christine (jeg var 18 år :) )

Og jeg håper egentlig litt at mine barn vil bli eventyrlystne, så da har vi valgt navn som er veldig vanlige/ har lange røtter i Norge, men som er veldig lette å uttale de fleste steder. Og barna mine har et etternavn som inneholder ø og som ikke er lett å uttale på engelsk, så kan i alle fall la dem ha et fornavn de ikke trenger forklare :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...