Lykke*Li Skrevet 18. januar 2008 #1 Skrevet 18. januar 2008 Noen som har gjort det? Har en hel entrecôte på 2 kilo,som jeg skulle stekt, men aner ikke hvordan jeg skal helsteke den i ovn. Grader,tid o.l! Kom med dine tips!!!!
* 5 om dagen * Skrevet 18. januar 2008 #2 Skrevet 18. januar 2008 mmmmm....kos dere.... http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=8746
* 5 om dagen * Skrevet 18. januar 2008 #3 Skrevet 18. januar 2008 http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=8345 eller denne, den er jo ikke grillet.... men det ligger masse inne på matprat.no
Gjest Skrevet 18. januar 2008 #4 Skrevet 18. januar 2008 Her er den jeg bruker. Bruk steketermometer. Legger med tilbehør også. Kan selvsagt bytte ut rødvinsmør med urte eller hvitløk og kutte ut pepperot, om tilbehøret passer. Øyvind Nyborg sin oppskrift fra NRK. Helstekt entrecote, rødvinssmør og potetmos med pepperrot 4 pers. Dette trenger du: ca. 1 kg entrecote salt og kvernet pepper olje og smør til steking Rødvinssmør: 200 g smør, romtemperert 3 dl rødvin 2 store sjalottløk, finhakkt 1 ts hakket frisk timian salt og kvernet pepper Potetmos med pepperrot: 1 kg poteter, gjerne mandelpotet 1 1/2dl fløte eller matfløte 1 1/2 dl melk 3 ss smør en liten pepperrot salt og pepper Slik gjør du: Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Brun det på alle sider i en varm stekepanne. Legg kjøttstykket over i en ildfast form el.l. Stikk inn et steketermometer og stek kjøttet ved 120 grader til kjernetemperaturen er ca. 60 grader ( medium). La kjøttet hvile minst 10 minutter før du skjærer det i skiver. Kok rødvin og sjalottløk i en kasserolle til nesten all væsken er fordampet. Avkjøl blandingen og rør den sammen med smøret og timian. Smak til rødvinssmøret med salt og pepper. Rull det til en tykk pølse i plastfolie eller med bakepapir. Sett det kaldt og skjær smøret i skiver ved servering. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og mos potetene. Varm opp melk og fløte og rør det inn i potetmosen. Visp inn smøret og smak til med salt, pepper og revet pepperrot. Rør kraftig med en visp eller en håndmikser for å få en luftig potetmos. Server med f.eks en grønn salat eller tomatsalat.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå