Gå til innhold

Helsteke entrecôte......HJELP!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har gjort det?

 

Har en hel entrecôte på 2 kilo,som jeg skulle stekt, men aner ikke hvordan jeg skal helsteke den i ovn. Grader,tid o.l!

 

Kom med dine tips!!!!

Fortsetter under...

Skrevet

Her er den jeg bruker. Bruk steketermometer. Legger med tilbehør også. Kan selvsagt bytte ut rødvinsmør med urte eller hvitløk og kutte ut pepperot, om tilbehøret passer. Øyvind Nyborg sin oppskrift fra NRK.

 

 

 

Helstekt entrecote, rødvinssmør og potetmos med pepperrot

4 pers.

 

 

 

Dette trenger du:

 

ca. 1 kg entrecote

 

salt og kvernet pepper

 

olje og smør til steking

 

 

 

Rødvinssmør:

 

200 g smør, romtemperert

 

3 dl rødvin

 

2 store sjalottløk, finhakkt

 

1 ts hakket frisk timian

 

salt og kvernet pepper

 

 

 

Potetmos med pepperrot:

 

1 kg poteter, gjerne mandelpotet

 

1 1/2dl fløte eller matfløte

 

1 1/2 dl melk

 

3 ss smør

 

en liten pepperrot

 

salt og pepper

 

 

 

 

 

Slik gjør du:

 

Krydre kjøttet godt med salt og pepper.

 

Brun det på alle sider i en varm stekepanne.

 

Legg kjøttstykket over i en ildfast form el.l.

 

Stikk inn et steketermometer og stek kjøttet ved 120 grader til kjernetemperaturen er ca. 60 grader ( medium).

 

La kjøttet hvile minst 10 minutter før du skjærer det i skiver.

 

Kok rødvin og sjalottløk i en kasserolle til nesten all væsken er fordampet.

 

Avkjøl blandingen og rør den sammen med smøret og timian.

 

Smak til rødvinssmøret med salt og pepper.

 

Rull det til en tykk pølse i plastfolie eller med bakepapir.

 

Sett det kaldt og skjær smøret i skiver ved servering.

 

Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann.

 

Hell av vannet og mos potetene. Varm opp melk og fløte og rør det inn i potetmosen.

 

Visp inn smøret og smak til med salt, pepper og revet pepperrot.

 

Rør kraftig med en visp eller en håndmikser for å få en luftig potetmos.

 

Server med f.eks en grønn salat eller tomatsalat.

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...