olebrum78 Skrevet 16. januar 2008 #1 Skrevet 16. januar 2008 Er de klare til bruk? har aldri prøvd meg på bønner før.
M@mm@ til mine barn Skrevet 16. januar 2008 #2 Skrevet 16. januar 2008 Om det er de røde så må du skylle av kraften i kaldt vann først. Det er kjempegode i salat syntes jeg da... eller til Chilligryte f. eks.
olebrum78 Skrevet 16. januar 2008 Forfatter #3 Skrevet 16. januar 2008 Chilligryte hørtes godt ut. Har du oppskrift å dele med meg?
KaMa Skrevet 16. januar 2008 #4 Skrevet 16. januar 2008 Det kommer an på. Jeg har kun brukt Kidney bønner som må ligge i vann. Men er det bønner som du kjøper på glass eller boks, så er de klare til bruk.
M@mm@ til mine barn Skrevet 16. januar 2008 #7 Skrevet 16. januar 2008 Hermetikk.... den må likevel skylles i vann... krsften er ikke god og den er slimete... jeg skal se etter oppskrift.en...
M@mm@ til mine barn Skrevet 16. januar 2008 #8 Skrevet 16. januar 2008 Her er den jeg bruker. Porsjoner 4 Ingredienser * 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig * 1 pose chili con carne krydder * 2 ss margarin eller olje * 1 boks hermetiske tomater * 1 boks chilibønner * 1 boks kidneybønner * 2 stk. rød paprika i biter Slik gjør du: 1. Brun kjøttdeigen i 2 omganger sammen med krydderet på god varme. Rør med en gaffel under stekingen, slik at kjøttdeigen blir småkornete når den er gjennomstekt. 2. Hell over tomatene og la det surre i 3-4 minutter. 3. Bland inn chilibønner , kidneybønner og paprika og la det koke med et par minutter. Servers gjerne med en salat og brød.
Gjest Skrevet 16. januar 2008 #9 Skrevet 16. januar 2008 Jeg legger inn mine også En for barn, og en for poker kveld med voksne damer. BARNAS CHILI CON CARNE Ingredienser: 2 løk 2 paprika 2 ss meierismør 400 g kjøttdeig 2 bokser bønner i tomatsaus 1 dl tomatsaus eller ketchup 1 beger (125g) kremost med tex-mex krydder eller kremost naturell smakt til med chilisaus Slik gjør du: Rens løk og paprika og skjær det i tynne skiver. La grønnsakene frese i stekepannen i smør. Smuldre i kjøttdeigen og la den bli brun. Tilsett bønnene. Rør osten jevn i tomatsausen (ketchup) og rør den inn i gryteretten. La alt surre under lokk ca 5 minutter til osten har smeltet i retten. Smak retten til med salt og pepper. Server med en frisk salat i taco-skjell til. CHILI CON CARNE FOR BARSKE DAMER Jamie oliver sin Det er lurt å kjøpe noe billig grytekjøtt til denne oppskriften for da vet du nøyaktig hvilken kvalitet du får på kjøttet. I kjøttdeig kan det være mye rart. Skjær kjøttet i biter og kvern det i kjøkkenmaskinen til det ligner kjøttdeig. Vanligvis lager jeg dobbelt så mye chilli con carne som jeg har tenkt å servere. Det som blir ekstra fryser jeg ned i matpakkeposer. Disse kan så kokes opp i løpet av 15 minutter når det trengs. - Jamie Ingredienser: 2 mellomstore løk 1 fedd hvitløk olivenolje 2 strøkne teskjeer chilipulver 1 fersk rød chili, uten frø og finhakket 1 toppet teskje malt spisskummin eller knuste kumminfrø havsalt og nykvernet sort pepper ca. en halv kilo grytekjøtt eller god kjøttdeig 200 g soltørkede tomater i olje 2 bokser hakkede tomater ½ kanelstang 2 bokser grytebønner, fjern laken Fremgangsmåte: Hakk løk og hvitløk i en kjøkkenmaskin, deretter freser du det i litt olivenolje i en panne eller gryte. Tilsett chilipulver, fersk chili, kummin og litt salt og pepper. Tilsett kjøttdeigen og la det steke til det er blitt brunt. Hakk de soltørkede tomatene i kjøkkenmaskinen med litt olje og hell oppi gryten. Tilsett tomater, kanelstangen, og et glass vann. Smak til med salt og pepper hvis det er behov. La det koke opp, og la det småkoke under lokk i halvannen time. Ha i bønnene en halvtime før det er ferdig, de skal bare varmes opp. Chili smaker enda bedre hvis du lager den en dag før du skal servere den, (Da får smakene utviklet seg skikkelig), og det er veldig greit hvis du skal ha gjester og ikke har lyst til å være strandet på kjøkkenet. Bare ta den ut av kjøleskapet og varm den opp – servfer med masse fersk brød, en bladsalat, og en god dose yoghurt naturell eller guacamole.
olebrum78 Skrevet 16. januar 2008 Forfatter #10 Skrevet 16. januar 2008 chili con carne krydder Hvor kjøper jeg det? Vanlig dagligvare el? Hørtes godt ut!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå