Truseprinsesse Skrevet 8. januar 2008 #1 Skrevet 8. januar 2008 Tenkte jeg bare skulle koke laks, potet og ha rømme til. Veldig enkelt, men jeg vet ikke hvor lenge laks skal koke? Skal jeg bare la det koke uten noe rundt? Bare legge fileten i vann? Har aldri laget laks før..
Skrekkblanda fryd *mamma* Skrevet 8. januar 2008 #2 Skrevet 8. januar 2008 Anbefaler ovnsbakt laks, veldig enkelt og myyye bedre La bare laksefileene i en ildfast form sammen med de grønnsaken jeg ville ha. Kan helle på fløte, hvitvin og litt sennep om du vil, eller bare lage en saus selv. Google laks eller oppskrift laks så kommer det opp mange gode forslag.
3 har blitt 4 Skrevet 8. januar 2008 #3 Skrevet 8. januar 2008 Husk at fisk aldrig skal koke,bare trekke!!vanskalig å koke fileer,faller lett fra hverandre.mye bedre å steke eller ovnsbake;-)
Gjest Skrevet 8. januar 2008 #4 Skrevet 8. januar 2008 Det beste med laks er å steke den... ) å knall godt med ris og berne... me du kan trekke den, du kokker opp vannet å setter gryta til siden å ha fisken oppi....
♥♥mortil4♥♥ Skrevet 8. januar 2008 #5 Skrevet 8. januar 2008 Har aldri kokt laks, men det blir noe lignende dersom du legger den i folie, og ovnsbaker den. Tipper en 1/2 times tid, på 180 grader. Det er lett å sjekke når den er ferdig, bare åpne folien, og se om fislen "deler" seg, og er pent rosa Ellers kan jeg anbefale den stekt, med salt, og pepper. Kjempegodt. Idag laget jeg fiskepinner av laksefilet Fant oppskrift i det nyeste foreldre og barn bladet. Delte fileten i passe biter, duppet dem i først mjøl, så egg, og til slutt griljermel/strøbrød, og stekte dem på middels varme til de var gylne. De var helt nyyydelige :) Og enkle å lage. Hadde kokte poteter, gulrot, kålrot, smør, og rømme til. Mmmmmm...
Truseprinsesse Skrevet 8. januar 2008 Forfatter #6 Skrevet 8. januar 2008 Takk for svar. Ringte på mamma også så det blir nok ovnsbakt laks i dag. Har kjøpt med poteter og lofoten fiskesaus(vet ikke om den er god, men tenkte å prøve). Jeg kjøpte noen fileter som var sitron og peppermarinert. Tror det blir godt. Jeg spiser veldig lite fisk, og skal skjerpe meg nå framover. Om dere har noen andre gode retter med annen fisk, så setter jeg også pris på det!!
*bubbs* Skrevet 8. januar 2008 #7 Skrevet 8. januar 2008 Om du baker dem i ovnen og de er marinert så trenger du ikke saus til. Bare sleng på en dert med creme fraiche (?) over hvert laksestykke og ha litt smør i formen. Det blir saftig og godt.
Truseprinsesse Skrevet 8. januar 2008 Forfatter #8 Skrevet 8. januar 2008 Jeg har rømme.. Går det fint eller?
*bubbs* Skrevet 8. januar 2008 #9 Skrevet 8. januar 2008 sikkert mye sunnere enn saus. jeg setter dem på 175 grader. da må de stå i ca 20 min, men det kommer jo an på hvordan du deler filetene.
Truseprinsesse Skrevet 8. januar 2008 Forfatter #10 Skrevet 8. januar 2008 Takk for tipsene, jenter! Laksen ble kjempegod og nå skal jeg jaggu spise fisk myyyyye oftere. Veldig positiv opplevelse.. :D:D Tror jeg har fått litt mer voksne smaksløker gitt.
sikat Skrevet 8. januar 2008 #11 Skrevet 8. januar 2008 Ofte man får seg positive opplevelser når man bare tør å prøve Filet av hvitfisk er også kjempesnadder å lage i ovn. Og for ikke å snakke om seifilet stekt i panna m stekt løk og revet gulrot! Sjekk www.godfisk.no masse inspirasjon til gode fiskemiddager Nammenam tror d blir no fisk til middag i morra gitt
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå