Gå til innhold

Røkelaks, tips fra noen mateksperter??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har en stor røkelaks hjemme. Lurte på om det fantes noen matretter man kan tilberede slik at den blir stekt og trygg og spise?

Har ikke lyst å kaste den, og samboer klarer ikke spise hele....

 

 

Fortsetter under...

Skrevet

Kan man ikke spise røkelaks?

 

Hmm.. jaja kanskje like greit jeg fikk omgangssyken og spøy opp igjen alt noen timer etter at jeg spiste det da :oS

Skrevet

hehe... kanskje det er jeg som er fjern. Googlet det nå, og fant vel at man bør holde seg unna røkelaks (uten at jeg har peiling altså)..

 

Sto ihvertfall at den skulle inntas ferskest mulig, og den er produsert i begynnelsen av desember, derfor litt usikker...

Skrevet

www.matportalen.no

 

jeg fant dette,og kopierer det ut her!

 

Gravet eller røkt fisk, for eksempel røkelaks, bør inntas ferskest mulig.

 

Så bare spis! Bare det ikke har ligget i kjøleskapet i flere dager.. Men nyåpnet,er den helt ufarlig. Så bare kos deg du! Jeg synes det er godt med flatbrød og rømme og sennep til,men det er meg..

 

Skrevet

Når går den ut på dato da?

 

Ellers kan jeg liksom ikke forestille meg at røkelaks kan tilbredes på noen måte hvor den stekes eller kokes og fortsatt er god :o)

Skrevet

Hvis ikke du har lyst til å spise selv - kutt den opp i skiver og frys den ned i passe porsjoner, så kan samboeren spise den når han vil ha:)

Annonse

Skrevet

Røkelaks er faktisk godt når den er stekt også. :) Jeg smakte varm pasta med gorgenzolasaus og røkelaks hos en venninne en gang, og det var kjempegodt! :D

Skrevet

Røkelaks er faktisk veldig godt stekt også, f.eks til pasta. Og da er den helt trygg å spise, listeria dør nemlig ved varmebehandling.

Jeg lager en lakselasagne med røkelaks, spinat, spinat, purre og hvitløk + bechamelsaus og ost på toppen. Da blir laksen stekt i ovnen på 200 grader i 40 min, smaker fortsatt veldig godt :)

Skrevet

Legg ut oppskrift da Annemone! :) Det hørtes jo kjempegodt ut!

Skrevet

Det finnes flere typer pai også der man har røkelaks i. Og da blir den jo stekt :-)

Jeg syns de smaker sterkt av røkelaks og ikke av pai, en jeg spiste en gang var i grunnen bedre kald enn varm, for da kom de andre smakene bedre fram.

 

 

Lykke til. :-)

Skrevet

Jeg pleier lage en pastavariant som blir god. Skjer laksen i terninger (om du har hel fisk) eller del den i mindre biter (rester av oppskjært). Kok opp rømme/creme f og ha fisken i sammen med grovt hakket vårløk og evnt grønne erter om du liker det. Spe med litt melk om det blir litt for kraftig konsistens på sausen. Ha i masse kvernet hel pepper. Du trenger ikke salt pga at fisken gir mye saltsmak. Kok fersk tagliatelle til, og hell fiskesausen over. Røkelaksen skifter farge når det varmes opp slik, og blir annerledes i konsistensen, i tillegg blir den jo ufarlig. Kos deg!

Skrevet

Her kommer oppskrift på kjempegod lakselasagne:

 

250-300 g røkelaks

8-10lasagneplater

6-700 g spinat (gjerne frossen)

1 purre

2 ss smør

1-2 fedd hvitløk

salt, pepper, evt muskat

3-4 dl reven ost

 

Saus:

3-4 ss smør

8 dl melk

2 dl matfløte (evt melk)

salt og pepper

 

Frossen spinat tines, klem ut så mye vann som mulig. Purren skjæres i skiver og freses et par min i smøret, tilsett så spinat og hvitløk og la det surre til mesteparten av vannet har fordampet. Smak til med salt, pepper og muskat.

Røkelaksen skjæres i småbiter.

 

Sausen lages som vanlig hvit saus, la den koke et par min før fløten tilsettes hvis du bruker det (blir godt med bare melk også, og litt magrere).

 

Saus, lasagneplater, spinat/purre og røkelaks legges lagvis i smurt form, ost på toppen.

Stekes ved 200 grader i ca 30 min.

 

Salat og hvitløksbaguette smaker veldig godt til.

Nam nam! :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...