:::) Frøken Velferdsrett Skrevet 29. desember 2007 #1 Skrevet 29. desember 2007 matprat ville ikke hjelpe meg
EnUndreneMor Skrevet 29. desember 2007 #2 Skrevet 29. desember 2007 hva skal den brukes til-- har fler forskjellige:
♥2 små gull♥ Skrevet 29. desember 2007 #3 Skrevet 29. desember 2007 De ferdiglagde du kjøper på butikken... f.eks. Maisena sin. Er pulver som bare blandes med vann. Kjempegod!
Jenny-penny Skrevet 29. desember 2007 #4 Skrevet 29. desember 2007 bruker også maizena sin:o) den er perfekt.
:::) Frøken Velferdsrett Skrevet 29. desember 2007 Forfatter #5 Skrevet 29. desember 2007 er buttikkene åpene i morgen da? (er til middag)
Gjest Skrevet 29. desember 2007 #6 Skrevet 29. desember 2007 3-4 dl hvetemel 75 gram smelta sukker litt olje, salt, vann Den skal være litt tørr.
♥2 små gull♥ Skrevet 29. desember 2007 #7 Skrevet 29. desember 2007 Nei, men de har den sikkert på bensinstasjoner og.
Gjest Skrevet 29. desember 2007 #8 Skrevet 29. desember 2007 Den maizena-greia er håpløs å jobbe med, synes jeg.....
♥2 små gull♥ Skrevet 29. desember 2007 #9 Skrevet 29. desember 2007 Eller søk på paideig, da får du opp flere, f.eks. denne: 4 dl hvetemel 200 g margarin 1 dl vann En paideig består av mel, fett og vann. Noen ønsker å tilsette litt salt, men det er stort sett ikke nødvendig. Av en eller annen grunn blir paideigen bedre med margarin enn med smør. Det viktigste er at den ikke skal arbeides for hardt, og at den får hvile før den skal bakes ut, minimum 1 time, og gjerne natten over. Man begynner med å smuldre 4 dl hvetemel og 200 g margarin med fingrene til margarinet er finfordelt. Så tilsettes 1 dl vann, og deigen eltes raskt til den henger sammen. Bruker man en kjøkkenmaskin til å smuldre mel og margarin, skal det ikke mer enn et par sekunder til etter at du har hatt i vannet. Sett til side. Deigen blir fastere av å stå. Kjevl ut til ca 3 mm tykkelse og kle to store paiformer eller flere små. For at ikke paien skal bli rå i bunnen, må man steke paiskallet før det fylles. Dette kaller vi å «blindsteke», og det gjør man gjennom å kle skallet med folie og fylle opp med noe som hindrer bunnen å heve seg. Her har vi brukt tørkede bønner. Alternativt kan du kjøpe maizenna paideig i din Coop Mega butikk.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå