Gå til innhold

Kalkunfilet - Hvordan tilberede?


Anbefalte innlegg

Skal ha kalkunfilet til middag idag, men hvordan i alle dager tilbereder jeg den? Kan ikke steke den i stekepanne, det tar jo hundre år..

 

Så da må den sikkert stekes i ovnen... Men hvordan? Mange måter å steke ting på i ovnen oxo..

 

Noen tips? =)

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136378840-kalkunfilet-hvordan-tilberede/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi pleier å bare legge den i en ildfast stor form, så den har luft rundt seg. Smør med smør/olje i bunnen så den ikke setter seg fast, og smør litt på kjøttet også. Krydre med salt og pepper + ev. andre krydder du liker. Stek etter anvisning på pakken.

Stekte kalkunfilet på 1.dag og da gjorde jeg som følger:

Smeltet smør som jeg blandet pepper og salt i. Dette penslet jeg over kalkunflileten. La fileten i en liten langpanne (ildfast form). Hadde i litt vann i panna. Lot den så i ovnen ved anbefalt temp (husker ikke - sto på pakka) i 50 - 60 min. Under vegs penslet jeg en gang til med smørblandingen.

Tok ut fileten og pakket den inn i alu-folie og lot den hvile i 20 min. Brukte sjyen som ble i stekeforma til å lage fløtesaus av.

Nyyydelig! Ikke noe tørr filet her i alle fall!

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...