Gå til innhold

Kalkunfilet - Hvordan tilberede?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal ha kalkunfilet til middag idag, men hvordan i alle dager tilbereder jeg den? Kan ikke steke den i stekepanne, det tar jo hundre år..

 

Så da må den sikkert stekes i ovnen... Men hvordan? Mange måter å steke ting på i ovnen oxo..

 

Noen tips? =)

Skrevet

Jeg pleier å kutte den i litt store terninger og steke i stekepannen med grillkrydder.. Er jo umulig å få den gjennomstekt hel uten at den blir tørr..

Skrevet

Vi pleier å bare legge den i en ildfast stor form, så den har luft rundt seg. Smør med smør/olje i bunnen så den ikke setter seg fast, og smør litt på kjøttet også. Krydre med salt og pepper + ev. andre krydder du liker. Stek etter anvisning på pakken.

Skrevet

Og en ting til... ha i steketermometer så du vet når den har riktig temperatur i midten.

Skrevet

Stekte kalkunfilet på 1.dag og da gjorde jeg som følger:

Smeltet smør som jeg blandet pepper og salt i. Dette penslet jeg over kalkunflileten. La fileten i en liten langpanne (ildfast form). Hadde i litt vann i panna. Lot den så i ovnen ved anbefalt temp (husker ikke - sto på pakka) i 50 - 60 min. Under vegs penslet jeg en gang til med smørblandingen.

Tok ut fileten og pakket den inn i alu-folie og lot den hvile i 20 min. Brukte sjyen som ble i stekeforma til å lage fløtesaus av.

Nyyydelig! Ikke noe tørr filet her i alle fall!

Skrevet

Glemte å si at fileten var på ca 700 - 800 gram

Skrevet

Vend den kjapt i steikepanna for å lage "stekeskorpe". Holder seg saftigere da..

Legg den i langpanne med litt vann i bunnen. Vi bruker i tillegg å legge ved litt løk og gulerøtter. Gir litt mer smak til kjøttet.

Skrevet

Okei, takk for svar alle sammen, Jeg får se hva jeg finner på.. ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...