Silja FullFres McQueen Skrevet 28. desember 2007 #1 Skrevet 28. desember 2007 Skal ha kalkunfilet til middag idag, men hvordan i alle dager tilbereder jeg den? Kan ikke steke den i stekepanne, det tar jo hundre år.. Så da må den sikkert stekes i ovnen... Men hvordan? Mange måter å steke ting på i ovnen oxo.. Noen tips? =)
SaDa Skrevet 28. desember 2007 #2 Skrevet 28. desember 2007 Jeg pleier å kutte den i litt store terninger og steke i stekepannen med grillkrydder.. Er jo umulig å få den gjennomstekt hel uten at den blir tørr..
♥2 små gull♥ Skrevet 28. desember 2007 #3 Skrevet 28. desember 2007 Vi pleier å bare legge den i en ildfast stor form, så den har luft rundt seg. Smør med smør/olje i bunnen så den ikke setter seg fast, og smør litt på kjøttet også. Krydre med salt og pepper + ev. andre krydder du liker. Stek etter anvisning på pakken.
♥2 små gull♥ Skrevet 28. desember 2007 #4 Skrevet 28. desember 2007 Og en ting til... ha i steketermometer så du vet når den har riktig temperatur i midten.
♥2 små gull♥ Skrevet 28. desember 2007 #5 Skrevet 28. desember 2007 http://www.egg.no/Article.aspx?artid=14720&bgstyle=&mnu1id=&mnu2id=&mnu3id=&mnu4id=
Bøggly Skrevet 28. desember 2007 #6 Skrevet 28. desember 2007 Stekte kalkunfilet på 1.dag og da gjorde jeg som følger: Smeltet smør som jeg blandet pepper og salt i. Dette penslet jeg over kalkunflileten. La fileten i en liten langpanne (ildfast form). Hadde i litt vann i panna. Lot den så i ovnen ved anbefalt temp (husker ikke - sto på pakka) i 50 - 60 min. Under vegs penslet jeg en gang til med smørblandingen. Tok ut fileten og pakket den inn i alu-folie og lot den hvile i 20 min. Brukte sjyen som ble i stekeforma til å lage fløtesaus av. Nyyydelig! Ikke noe tørr filet her i alle fall!
Bøggly Skrevet 28. desember 2007 #7 Skrevet 28. desember 2007 Glemte å si at fileten var på ca 700 - 800 gram
♥Snulder Skrevet 28. desember 2007 #8 Skrevet 28. desember 2007 Vend den kjapt i steikepanna for å lage "stekeskorpe". Holder seg saftigere da.. Legg den i langpanne med litt vann i bunnen. Vi bruker i tillegg å legge ved litt løk og gulerøtter. Gir litt mer smak til kjøttet.
Silja FullFres McQueen Skrevet 28. desember 2007 Forfatter #9 Skrevet 28. desember 2007 Okei, takk for svar alle sammen, Jeg får se hva jeg finner på..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå