Gå til innhold

Noen matkjennere her? Østersopp!?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte å ha østerssopp sammen med charlottløk og kremfløte. Brukes hele soppen? Smaker den i retning champignon?

 

Setter pris på en hjelpende hånd her i kjøkkenet :o)

Skrevet

Ingen som vet noe om østerssopp?

Skrevet

Østerssopp

(engelsk: oyster mushroom) er en skivesopp, selges hele eller oppdelte og regnes av mange som en delikatesse. Den meget fyldige smaken minner litt om kalvekjøtt og aromaen om valnøtter. Denne arten importeres hovedsakelig fra Nederland og Italia. Flere arter er viltvoksende i Norge. Men som matsopp er blågrå østerssopp vanligst hos oss. Den vokser på gamle edelløvtrær som eik, rogn, ask og alm. Hatten er nedbøyd, lysebrun eller gråaktig, og ikke slimete og fri for trykkskader eller inntørking. Skivene bør være lyse og rene.

Skrevet

Tusen takk tillab :o)))

 

Nå freser den i pannen, blir spennende å smake når den får selskap av fløte og litt krydderier .O)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...