Gå til innhold

Er det noen her som skjærer opp ribba i biter før de setter den i ovnen???


Anbefalte innlegg

Skrevet

Mamma sa jeg måtte skjære den opp for det har hun gjort i årevis...

 

Så det gjorde jeg...nå tar de ikke telefonen og jeg vet jo ikke hva jeg skal gjøre videre...ser at alle steker hele klompen i ovnen.

 

Haha dette skal bli ei jul dere....

 

Om dere skjærer den opp i biter...hva gjør dere etterpå???

 

Hvordan steken den???

 

 

Fortsetter under...

Skrevet

Hei...vi har allltid ribba i biter...

 

Vi har krydra bitene for et par dagen siden med salt og pepper...

 

Har litt vann i panna (dekker svoren på ribba)....og legger ribbe bitene i panna med svoren ned...ovnen på ca 175 grader...lar den stå ca 20-30 min....deretter tar vi ribbebitene ut og setter dem på rist...altså over langpanna...tar en god dæsj med smør også i vannet..slik at det blir en god sjy..til evt saus!! Skal alltid være vann og smør i panna..

Så steker vi ribba på rista i ca 1,5 timer...altså alt etter hvor store stykker det er...Setter evt på grillen litt på slutten for å få svoren til å boble..

 

Denne blir nydelig!!:)

 

Lykke til!:)

Skrevet

Jeg steker ribba hel, og deler den i biter når den er lunken.

Skrevet

Mamman til A&M tusen takk for tips...hihi....1 gang jeg gjør dette selv...og sikkert siste hihi....men skal snu bitene hihi...svoren ned sier du...og litt vann....

 

God Jul

Skrevet

er ikke et must å snu bitene. (vet jeg er vestlending, men va sammen me en totning noe år =/ , så laga ribbe et par ggr.)

Skrevet

Må ikke som det sies under her...ha ribben ned i vannet først heller...eller sette den på rist..kan snu dem i sette dem i pannen også..og da ikke på rist..men får best svor synes jeg når jeg gjør det på måten jeg beskrev over...

 

 

Lykke til da...og god middag.:)

 

Annonse

Skrevet

Vi steker ribba i biter.. Med svoren opp :) Har litt vann og noen smørklumper i panna sammen med ribbebitene, setter det inn i kald ovn på 225 grader i lar det stå der til svoren begynner å steke, setter så ned til 175 grader og lar det stå et par timer.. Setter på varmluft på slutten for å få svoren til å boble. Perfekt ribbe hver gang :)

Skrevet

Ja, også spruter jeg litt vann over svoren før jeg setter den i ovnen...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...