Under den hvite bro Skrevet 24. desember 2007 #1 Skrevet 24. desember 2007 Mamma sa jeg måtte skjære den opp for det har hun gjort i årevis... Så det gjorde jeg...nå tar de ikke telefonen og jeg vet jo ikke hva jeg skal gjøre videre...ser at alle steker hele klompen i ovnen. Haha dette skal bli ei jul dere.... Om dere skjærer den opp i biter...hva gjør dere etterpå??? Hvordan steken den???
Mamman til AM&JS Skrevet 24. desember 2007 #2 Skrevet 24. desember 2007 Hei...vi har allltid ribba i biter... Vi har krydra bitene for et par dagen siden med salt og pepper... Har litt vann i panna (dekker svoren på ribba)....og legger ribbe bitene i panna med svoren ned...ovnen på ca 175 grader...lar den stå ca 20-30 min....deretter tar vi ribbebitene ut og setter dem på rist...altså over langpanna...tar en god dæsj med smør også i vannet..slik at det blir en god sjy..til evt saus!! Skal alltid være vann og smør i panna.. Så steker vi ribba på rista i ca 1,5 timer...altså alt etter hvor store stykker det er...Setter evt på grillen litt på slutten for å få svoren til å boble.. Denne blir nydelig!! Lykke til!
Chevy mamman til Brage Skrevet 24. desember 2007 #3 Skrevet 24. desember 2007 Jeg steker ribba hel, og deler den i biter når den er lunken.
Under den hvite bro Skrevet 24. desember 2007 Forfatter #4 Skrevet 24. desember 2007 Mamman til A&M tusen takk for tips...hihi....1 gang jeg gjør dette selv...og sikkert siste hihi....men skal snu bitene hihi...svoren ned sier du...og litt vann.... God Jul
LadyLuck & Skrevet 24. desember 2007 #5 Skrevet 24. desember 2007 er ikke et must å snu bitene. (vet jeg er vestlending, men va sammen me en totning noe år =/ , så laga ribbe et par ggr.)
Mamman til AM&JS Skrevet 24. desember 2007 #6 Skrevet 24. desember 2007 Må ikke som det sies under her...ha ribben ned i vannet først heller...eller sette den på rist..kan snu dem i sette dem i pannen også..og da ikke på rist..men får best svor synes jeg når jeg gjør det på måten jeg beskrev over... Lykke til da...og god middag.
Anonym8579 Skrevet 24. desember 2007 #7 Skrevet 24. desember 2007 Vi steker ribba i biter.. Med svoren opp Har litt vann og noen smørklumper i panna sammen med ribbebitene, setter det inn i kald ovn på 225 grader i lar det stå der til svoren begynner å steke, setter så ned til 175 grader og lar det stå et par timer.. Setter på varmluft på slutten for å få svoren til å boble. Perfekt ribbe hver gang
Anonym8579 Skrevet 24. desember 2007 #8 Skrevet 24. desember 2007 Ja, også spruter jeg litt vann over svoren før jeg setter den i ovnen...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå