Gå til innhold

hva gjør jeg galt?


lillesøster skal bli storesøster

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har prøvd å lage fløtekarameller etter oppskrift på mekepakken:

3 dl tine kremfløte

250g sukker

100 g lys sirup

50g tine smør

 

Bland alt i en tykkbunnet gryte. Rør godt helt til det begynner å koke. Skru ned varmen og la massen småkoke i 45-60 min. Du kan teste om massen er ferdig ved å helle en teskje av den i kaldt vann. Vannet skal forbli klart og karamell klumpen skal kunne formes til en kule. Hell i oljesmurte former og avkjøl i romtemperatur. Del deretter opp i passe biter.

 

Jeg har prøvd å lage disse 2 ganger med samme resultat, det blir ikke stivt.

Jeg har brukt melange margarin i stedet for smør. Kan dette ha noen betydning? Første gang hellte jeg deet i former når jeg trodde det var ferdig,men det stivnet ikke engang etter 3 døgn i kjøleskap. Nå har "andre gangen" kokt i 1,5 time, men blir enda ikke til en klump når jeg har en sje med det i et glass kaldt vann.

 

Er det noen som har prøvd å lage disse eller har en megagod oppskrift på karameller? disse er jo bare nyydelige, bare synd de må spises med sje;)

 

 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Synes det var for mye fløte i forhold til sukker og sirup.

 

Min oppskrift er sånn:

2 dl kremfløte

3 dl sukker

1 dl sirup

100 g smør (bruker melange jeg)

 

og de lages på samme måte som din oppskrift.

 

Det beste er å koke i alluminiumskjele, den er tykkbunnet! bruker å koke de i ca 35 min. De blir ALLTID harde!

Skrevet

tusen takk:) da er det vel bare å starte på 3dje forsøket.

Skrevet

jeg heller de forresten ikke i former, men på et stekebrett eller en ildfast form som jeg har smurt med olje/smør/formfett

Skrevet

gjorde jeg og.

Skrevet

men hvorfor er det best å koke i aluminiums kjele?

brukte en sånn sort med sånn teflon belegg i. Kan det ha noe å si?

Skrevet

Vet ikke helt, men alluminium er tykkbunnet hvertfall. Har hatt problemer med karamellene når jeg brukte en stålkjele en gang, men det var også en annen oppskrift så det kan ha vært det også.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...