_Mita_<3 Skrevet 21. desember 2007 #4 Skrevet 21. desember 2007 mojito har en spesiell rom.. husker ikke hva den heter..men jeg pleier bare å bruke vanlig bacardi:) tror du kan søke etter det på nettet..
_Mita_<3 Skrevet 21. desember 2007 #5 Skrevet 21. desember 2007 Syntes den saker bedre med vanlig bacardi:)
Gjest Skrevet 21. desember 2007 #6 Skrevet 21. desember 2007 Ok=) takk for svar! Men da kjøper jeg bare vanlig bacardi da=)
Sivalur Skrevet 21. desember 2007 #7 Skrevet 21. desember 2007 Brun rom. F.eks. den brune bacardien. Men funker helt fint med vanlig bacardi også. Yummi!!
Sivalur Skrevet 21. desember 2007 #8 Skrevet 21. desember 2007 Brun rom i mojito hvertfall.. Lys i daquiri tror jeg.
Gjest Skrevet 21. desember 2007 #9 Skrevet 21. desember 2007 Hihi, her blir det fest og drinker i kveld=)
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 21. desember 2007 #10 Skrevet 21. desember 2007 MOJITO - ORIGINAL Oppskrift til en drink 12 mynteblader, 2 limebåter eventuelt saften av en 1/4 lime 2 ts sukker Knust is 4 cl Bacardi Superior Myntestilk Ta mynteblader, lime og sukker i et glass og press ingrediensene sammen med en muddler, en liten trestav for mosing. Har du ingen muddler kan en 0,5 mineralvannsflaske i plast med korken på brukes. Fyll glasset med knust is og tilsett rom og rør godt. Til slutt skal drinkene toppes med litt Club Soda/Farris. Pynt drinken med en myntestilk og server med sugerør. Mojito er en litt søt drink, gjør den gjerne surere med limesaft eller søtere med sukker. Balansen bestemmer du. Husk at sukkeret fremhever myntesmaken.
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 21. desember 2007 #11 Skrevet 21. desember 2007 6 cl hvit rom 3 cl nypresset limesaft 2 ts sirup 7 friske jordbær (hvis det ikke er sesong kan eventuelt frosne jordbær benyttes) Framgangsmåte: Alle ingrediensene unntatt ett jordbær kjøres i en mikser med knust is til blandingen er glatt. Serveres i et avkjølt cocktailglass. Pyntes med det ene jordbæret.
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 21. desember 2007 #12 Skrevet 21. desember 2007 Begge er hvit rom.
Gjest Skrevet 21. desember 2007 #13 Skrevet 21. desember 2007 Ok=) tusen takk! det finnes ikke noe flytende greier jeg kan bruke istedenfor å måtte knuse peppermyntebladene og sånt vel?
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 21. desember 2007 #14 Skrevet 21. desember 2007 Personlig tror jeg at jeg hadde mæla det ned i en foodprosessor (selv om man ikke skal knuse is i dem) fordi jeg er lat. Aner ikke om det finnes noen miks på stoffet.
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 21. desember 2007 #15 Skrevet 21. desember 2007 Men limesaft får du kjøpt i innvandrerbutikker og matbutikker med godt utvalg.
Gjest Skrevet 21. desember 2007 #16 Skrevet 21. desember 2007 Ok, tusen takk=) noen som vet om mojito kan lages på forhånd og stå i kjøleskap en stund? Så man slipper å dra frem mixeren hver gang? Og hva i all verden pisang er, og hvor man får kjøpt sour mix? (skal lage sur grønn)
Gjest Skrevet 21. desember 2007 #17 Skrevet 21. desember 2007 ***og så tilsette isen etterpå altså***
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 21. desember 2007 #18 Skrevet 21. desember 2007 pisang er en likør, husker ikke hva slags men den er vel grønn. Sour mix får du kjøpt på steder som har godt utvalg i essenser og sånne drinkting. Kan være vanskelig å få til. Finner du ikke får du prøve med litt sitron. Det blir ikke helt det samme men det går greit.
Gjest Skrevet 21. desember 2007 #19 Skrevet 21. desember 2007 Ok=) da får jeg se om jeg finner det da=) Så får jeg løpe på polet snart, er vel kaos der nå...=P
litoja&Nemi♥ 13.05.06♥ Skrevet 21. desember 2007 #20 Skrevet 21. desember 2007 Pisang Ambon er en grønn likør. Sour mix selges i de fleste velassorterte dagligvarebutikker f.eks Meny, Coop Mega..
Gjest Skrevet 21. desember 2007 #22 Skrevet 21. desember 2007 Romen som brukes i Mohito er Cacaca, det er en brasiliansk brennevin av sukkerroer som står delvis i saltvann. Romen har en lukt og en smak som minner litt om reker(!) Romen som smaker best i SD er Havana Club. Bacardi er noe fæle greier, og kan vel knapt nok klassifiseres som ekte rom. Det er noe vestlig oppfunnet skvæl, synes jeg. Men hey, man blir da full;) Pisang Ambon er en grønn bananlikør, den kan brukes til mye spennende;)
Mrs Smutt & Smilende Skrevet 21. desember 2007 #24 Skrevet 21. desember 2007 På Cuba laget de begge med hvit Havana Club. De hadde i tillegg Angostura (en bitter) på toppen av Mojitoen slik at det ble et rødskjær. Hvis jeg skulle drikke noe liknende med brasiliansk sukkerørsbrennevin, kan jo Caipirinha være godt.
Gjest Skrevet 21. desember 2007 #25 Skrevet 21. desember 2007 Takk for alle råd=) Nå har jeg vært og handlet inn=) Men blir ikke noe sur grønn da, fikk ikke fatt i sour mix...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå