Gå til innhold

Andre som steker ribbe oppdelt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal ha julemiddag. Da blir det svineribbe. Hjemmefra er jeg opplært til å steke ribba i biter. Altså skjærer den opp i serveringstykker før den stekes. Den blir knallgod, ikke virker denullt så feit, og saftig og god.

 

Her på vestlandet har jeg ikke truffet noen som pleier å gjøredet slik. Kanskje de kommer fra e annen plass i landet.

Eller er dette virkelig bar "vår" oppskrift i familien?

Skrevet

Både min samboer og min svoger er vant til det hjemmefra, de er fra Gjøvik og fra Vågå, altså i samme traktene. Begge mødrene der deler opp ribba i biter og steker den ordenlig. Da blir den jo ikke så fet, og bitene blir stekt, ikke "kokt"..

 

Gleder meg til julematen, nam nam nam... :o)

Skrevet

Da har jeg kanskje svaret:-) Bestefar er fra Løten, og det er han som har stått for maten:-)

Skrevet

Hos svigerfamilien sier de at de lager ribba på Vestfoldvis.

De koker ribba hel, (kan gjøres i forkant), så når kvelden nærmer seg, deles den opp i serveringsstykker og "bråstekes" på panna.

Lett å få sprø svor, sies det, men jeg har ikke prøvd.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...