Gå til innhold

Natron istedenfor bakepulver i sjokoladekake?


Anbefalte innlegg

Min kjære har bursdag i dag, og jeg skulle bake sjokoladekake. Ser til min store fortvilelse at bakepulveret er tomt. Derfor brukte jeg samme mengde med natron. Erfaringer med dette? Orket ikke på butikken i 20 minus med minsten bare pga bakepulver, når man er midt i bakinga.

Fortsetter under...

Natron og bakepulver er ikke det samme! Bakepulver reagerer med væske, men natron må ha syre for å reagere. Deter derfor det kun er kaker med rømme, kefir eller andre sure varer som skal ha natron.

Et lurt tips her er å tilsette litt eddik, det sparker igang natron og setter ikke smak etter at kaken er stekt.

 

Håper kaken din ikke blir flat...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...