nedtråkka kaviartubepupper Skrevet 15. desember 2007 #2 Skrevet 15. desember 2007 jeg har denne i kjøleskapet, skal bake den ut i kveld. håper den er god, deigen smakte iallefall godt... ) Pepperkaker 125g smør 4dl sukker 2,5dl lys sirup 4dl melk 4ts natron 1ss kanel 1ss ingefær 1ts nellik 20dl hvetemel Smelt smøret i en stor kjele og tilsett sukker og sirup.La sukkeret smelte og avkjøl blandingen litt Tilsett melken. Bland natron og krydder først i 5dl av melet og bland så dette i 14dl av melet La deigen ligge kaldt i minst et døgn Store fig:175grader i 12-14min Små fig; 200grader i 8-10 min
*sola ღ Skrevet 15. desember 2007 Forfatter #3 Skrevet 15. desember 2007 Takk, men.....er det ikke pepper i pepperkaker? Hmm...flere?
MTMT Skrevet 15. desember 2007 #5 Skrevet 15. desember 2007 Jeg har! 1 Porsjon er 1800 gram. 100 gr smør eller margarin 2 dl sirup (lys sirup for lyse kaker, mørk for mørke kaker) 3 dl sukker 3 dl fløte 1/2 ts kardemomme 1/2 ts pepper 1/2 ts nellik 1/2 ts anis 1/2 ts ingefær 3 ts kanel ca 1 kg hvetemel 3 ts natron Litt vann Bland sirup, sukker, smør, fløte og krydder i en kjele. Varm det opp, og rør til sukkeret smelter. (viktig) Ta kjelen av platen og avkjøl. Sikt inn mel og natron og elt deigen. Ha i litt vann tilslutt. (det er ikke snakk om mer vann enn 0,5 - 1 dl vann sånn ca) Dekk til deigen og la den stå kaldt til neste dag. Stekes på ca 150 - 170 grader (varmluft) fra 6-15 min alt etter hvor store kakene er.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå