Gå til innhold

Hva kan spises og hva kan ikke?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ting du bør holde deg unna: Rå fisk: gravet/røkt laks,sushi

Rått kjøtt: Speket skinke etc., Gammel modnet ost som muggost ( og kanskje for sikkerhets skyld i disse dager all form for bløt ost) Men om du fryser ned spekematen først så skal den være trygg å innta.

Også er det veldig lurt å vaske/skrelle alle grønnsaker og frukt ekstra godt(jordrester kan gi deg toxopl.) Kjøttet skal være ekstra godt stekt slik at det ikke er snev av rått.

Lykke til!

  • 2 uker senere...

Annonse

Jeg har fått vite at det går greit med røket og gravet fisk, så lenge den er fersk. Samme gjelder pastaurisert blåmuggst, brie og camenberg (for det finnes).

Det beste stedet å sjekke er her:

http://matportalen.no/Emner/Gravide

Dette er hva det offentlige sier, og det blir stadig oppdatert.

Jeg er akkurat naa i Italia, og spoer alle jeg kan - altsaa alle som jobber paa eller spiser paa restaurant, hva italienske raad er......nesten all ost (bare ikke supergamle muggoster - som jo egentlig sier seg litt selv) kan man spise som gravid, men holde seg unna all mulig spekeskinke (alle de som henger i taket osv) og saa maatte man ikke royke. Og saa kunne det vaere lurt (selv om de ikke ville insistere) aa drikke vin bare annenhver dag.... (!) Hahahahaha..................lo godt for meg selv, og takket for raadene... ;o))

 

Heia Norge!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...