Anonym bruker Skrevet 15. desember 2007 #1 Skrevet 15. desember 2007 I disse dager så har det jo blitt skrevet så mye om bl.a. listeriasmitte. Er det noen som vet noe om hva som kan spises og hva en bør holde seg borte ifra? Og hvorfor? Hører så mye rart, men hva er egentlig riktig?
Julibebii Skrevet 15. desember 2007 #2 Skrevet 15. desember 2007 Ting du bør holde deg unna: Rå fisk: gravet/røkt laks,sushi Rått kjøtt: Speket skinke etc., Gammel modnet ost som muggost ( og kanskje for sikkerhets skyld i disse dager all form for bløt ost) Men om du fryser ned spekematen først så skal den være trygg å innta. Også er det veldig lurt å vaske/skrelle alle grønnsaker og frukt ekstra godt(jordrester kan gi deg toxopl.) Kjøttet skal være ekstra godt stekt slik at det ikke er snev av rått. Lykke til!
Mio. Skrevet 17. desember 2007 #3 Skrevet 17. desember 2007 Bør man ikke spise fenalår? Det er det beste jeg vet..har allerede spist det og. Pluss vanlig spekeskinke og westfalerskinke.
Leen Skrevet 17. desember 2007 #4 Skrevet 17. desember 2007 Det føles som alt jeg har lyst på bør jeg ikke spise. Jeg hadde en herlig episode med venninnene min som ikke vet noe enda. Jentekveld med ost og kjekt og spekemat og selvsagt rødvin. Jeg kunne ikke spise noe...
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2007 #5 Skrevet 17. desember 2007 Når dere sier myk ost, gjelder det også sånn Kremost fra Tine (naturell, krydder, hvitløk, urter osv)???
Loddengaard Skrevet 18. desember 2007 #6 Skrevet 18. desember 2007 Tine smøreost går fint. Du må holde deg unna ost som er laget av upasturisert melk. Dvs blåmuggoster, brie, camembert, etc..
Anonym bruker Skrevet 28. desember 2007 #7 Skrevet 28. desember 2007 Jeg har fått vite at det går greit med røket og gravet fisk, så lenge den er fersk. Samme gjelder pastaurisert blåmuggst, brie og camenberg (for det finnes). Det beste stedet å sjekke er her: http://matportalen.no/Emner/Gravide Dette er hva det offentlige sier, og det blir stadig oppdatert.
Lycklig 2 barnsmamma Skrevet 28. desember 2007 #8 Skrevet 28. desember 2007 åh herregud nu blev jag glad! pastaurisert blåmuggst, brie og camenberg:HERE I COME
Anonym bruker Skrevet 1. januar 2008 #9 Skrevet 1. januar 2008 Jeg er akkurat naa i Italia, og spoer alle jeg kan - altsaa alle som jobber paa eller spiser paa restaurant, hva italienske raad er......nesten all ost (bare ikke supergamle muggoster - som jo egentlig sier seg litt selv) kan man spise som gravid, men holde seg unna all mulig spekeskinke (alle de som henger i taket osv) og saa maatte man ikke royke. Og saa kunne det vaere lurt (selv om de ikke ville insistere) aa drikke vin bare annenhver dag.... (!) Hahahahaha..................lo godt for meg selv, og takket for raadene... ;o)) Heia Norge!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå