Nit@™ Skrevet 13. desember 2007 #1 Skrevet 13. desember 2007 Mannen min kom hjem med 56 kg medisterdeig!!!!!!!!!!!!! Vi må nok gi bort en del, for vi klarer aldri i live å sette til livs alt selv ;o) Men medisterkaker må vi jo lage av noe og fryse. Fant en oppskrift på matprat, men kanskje noen her sitter med noen gode oppskrifter også? Den jeg fant var: 1 kg medisterdeig 3 ts salt 5 ss potetmel 3/4 ts malt pepper 1/2 ts malt muskatnøtt 1/4 ts ingefær (eller 1 ts revet frisk ingefær) 5 dl melk (skummet, lett eller H-melk)
Gjest irismor Skrevet 13. desember 2007 #2 Skrevet 13. desember 2007 Blander ikke så mye i medisterdeig, bortsett fra krydder da. Men lag noen lunsjkaker også. MMMMMmmmmmmmmmmm det er godt. Ta medisterfarse og tilsett en boks med erter og gulrøtter og en boks maiskorn. Blandes godt, formes til flate kaker og stekes. Gode på brødskiva =)) Kan fryses.
m-mamma Skrevet 13. desember 2007 #3 Skrevet 13. desember 2007 Kjøpe deig på den lokale pølsemakeren....hehe! Den er suuuuuper!
Nit@™ Skrevet 13. desember 2007 Forfatter #4 Skrevet 13. desember 2007 Lunsjkaker var lurt! Takk Irismor!
Nit@™ Skrevet 13. desember 2007 Forfatter #5 Skrevet 13. desember 2007 Her finnes ingen "lokal pølsemaker", så her må man nok prøve selv ;o)
Gjest irismor Skrevet 13. desember 2007 #6 Skrevet 13. desember 2007 Hva med å lage kjøttpudding, kanskje det går med medisterdeig.
Gjest irismor Skrevet 13. desember 2007 #7 Skrevet 13. desember 2007 Gå inn på www.matogdrikke.no der er det noen ideer du kanskje kan bruke.
blittmamma07 Skrevet 13. desember 2007 #8 Skrevet 13. desember 2007 1. kjør til SmartClub 2. gå i kjøttdisken 3. plukk opp medisterkaker fra Manstad 4. betal 5. stek varme og server du vil få en ny opplevelse av medisterkaker! de er kjempegode
Guttemamma til tusen :) Skrevet 13. desember 2007 #9 Skrevet 13. desember 2007 jeg bruker ikke ekstra væske i medisterkakene, det er jo så mye vann i deigen fra før. ellers var det ei god blanding du hadde funnet av krydder å ha i..men vær forsiktig med ingefæren..den blir veldig dominderende om du får for mye i! ellers kan du lage kjøttpudding.. da gjør du ikke noe med deigen, men putter den i ildfast form og steker den i ovnen til den er gjennomstekt... så eg det jo bare å dele den opp så du har noen middager og hiver det i frysen.. det er jo kjempeenkelt å varme den opp igjen og servere med poteter, tyttebær, brun saus og ertestuing ellers så kan du lage bollefrikkase (MMMMMM) hvis du ikke har lagd det før så gjør du slik:3 kjøttbuljonger pr liter. - Kok opp krafta og få den den til kokepunktet, ha to spiseskjeer du kan dyppe i vann og form (fiskebollestore) medisterboller (du trenger heller ikke her å gjøre noe med medisterdeigen først) som du legger forsiktig opp i kjøttkrafta. La de koke forsiktig i 20 min, så lager du klar sausen med smør og mel(sånn du gjør med fiskeboller) og sper på krafta. Ha oppi det du liker av grønsaker og server med poteter..mmmmmm!!
Nit@™ Skrevet 13. desember 2007 Forfatter #10 Skrevet 13. desember 2007 Å nam!... den skal prøves *Lykkelig&Lykkeliten*.Tusen takk for oppskriften! Kjøttpudding skal jeg også lage tenkte jeg. Takk til dere andre også for gode ideer!
*ale* Skrevet 13. desember 2007 #11 Skrevet 13. desember 2007 Hmm ikke oppskrifter med ideer til hva du kan bruke det til Lag pølser kjøttboller til supper og pasta, kjempegreit å ha i fryseren. Benløse fugler stuffing til kalkun blang med karbonadedeig til kjøttpudding
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå