Gå til innhold

stekt laks?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Stekt og kokt laks er ok, men man skal være forsiktig med røkt og gravet laks, røkt kjøtt, grønnsaker med jord og myke oster. (Selv myke oster med pasteruisert melk kan i sjeldne tilfeller inneholde listeria og bakterien sprer seg hurtig i kjøleskaptemperatur.)

 

Vær klar over at risikoen er veldig lav, men det er omtrent som å kjøre bil uten sikkerhetsbelte. Det skjer sjelden noe, men når det først skjer noe kan følgene bli store. :(

 

Jeg har spist camenbert fra Tine helt til nå fordi jeg ikke trodde at det var så farlig (Jeg leste et sted at fersk camenbert og brie var ufarlig), antakelig har osten også vært listeriafri, men jeg slutter nå likevel for sikkerhets skyld. (Væææ! favorittpålegget mitt!). Moren min har jobbet i mattilsynet i mange år og kontrollert camenbert fra Maarud. Osten fra Maarud hadde oftere bakterier enn osten fra Tine, likevel kan hun ikke huske å ha funnet listeria noen gang, så jeg er ikke veldig bekymret for den allerede fortærte osten.

 

Det er ikke sunt å bekymre seg for mye.

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136274432-stekt-laks/#findComment-136279927
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...