Gå til innhold

oppskrift på tjukklefse


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

2,5 dl kefir

1 kopp sukker

1 kopp smelta marg

1 liten kopp lys sirup

2 små ts natron

ca 1 l mel 8til passe deig)

 

La deigen hvile litt før kjevling. Kjevle ca 0,5 cm tykk og skjær ut passe store lefser (jeg bruker en asjett som mål). Har aldri prøvd å steke i ovn, men på takke eller i tørr stekepanne blir de veldig gode! Prøv de lunka med smør og brunost på -mmmmm.

Ja - har en supergod oppskrift!

Farmor-lefse kaller jeg de, for det var farmor som pleide å leg de da hun levde - er så sinnsykt gode:o)

 

Dette er en stor porsjon - kan halveres;o)

 

1/2 l kefir

250g smør

2 kopper sukker

2-3 skjeer med lys sirup

ca 1,2 kg hvetemel (noe av det til utbaking)

1 boks (jepp!) hornsalt

 

Ta endel av melet i en bolle og smuldre smøret. Bland i sukker og hornsalt. Ta deretter i kefir, sirup og resten av melet - elt sammen, men ikke for lenge.

Rull en lang pølse og del opp i emner (ca 23 stk). Hvert emne rulles som en bolle og kjevles flate og runde.

Stekes på 225-250grader midt i stekeovnen til de er lysebrune.

Når de er avkjølt smøres de med smørekrem av smør, sukker og kanel.

Del opp i "pizza"-stykker. Kan fint fryses.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...