tintafant-m/2 jenter Skrevet 10. desember 2007 #1 Skrevet 10. desember 2007 ER DET NOEN SOM HAR EI GOD OPPSKRIFT PÅ TJUKKLEFSE? Jeg har aldri laget det før.. Har ei lita takke, men har noen prøvd å steke tjukklefse i stekeovn?
Himmel og hav Skrevet 10. desember 2007 #2 Skrevet 10. desember 2007 2,5 dl kefir 1 kopp sukker 1 kopp smelta marg 1 liten kopp lys sirup 2 små ts natron ca 1 l mel 8til passe deig) La deigen hvile litt før kjevling. Kjevle ca 0,5 cm tykk og skjær ut passe store lefser (jeg bruker en asjett som mål). Har aldri prøvd å steke i ovn, men på takke eller i tørr stekepanne blir de veldig gode! Prøv de lunka med smør og brunost på -mmmmm.
*Rutletutt* Skrevet 10. desember 2007 #3 Skrevet 10. desember 2007 Ja - har en supergod oppskrift! Farmor-lefse kaller jeg de, for det var farmor som pleide å leg de da hun levde - er så sinnsykt gode:o) Dette er en stor porsjon - kan halveres;o) 1/2 l kefir 250g smør 2 kopper sukker 2-3 skjeer med lys sirup ca 1,2 kg hvetemel (noe av det til utbaking) 1 boks (jepp!) hornsalt Ta endel av melet i en bolle og smuldre smøret. Bland i sukker og hornsalt. Ta deretter i kefir, sirup og resten av melet - elt sammen, men ikke for lenge. Rull en lang pølse og del opp i emner (ca 23 stk). Hvert emne rulles som en bolle og kjevles flate og runde. Stekes på 225-250grader midt i stekeovnen til de er lysebrune. Når de er avkjølt smøres de med smørekrem av smør, sukker og kanel. Del opp i "pizza"-stykker. Kan fint fryses.
tintafant-m/2 jenter Skrevet 10. desember 2007 Forfatter #4 Skrevet 10. desember 2007 Takk takk. Prøver begge to jeg. Skal disse lages kvelden før og settes i kjøleskap?
tintafant-m/2 jenter Skrevet 10. desember 2007 Forfatter #6 Skrevet 10. desember 2007 deigen jeg mente ja. ok. da er det bare å sette i gang..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå