Gå til innhold

oppskrift på tjukklefse


Anbefalte innlegg

Skrevet

ER DET NOEN SOM HAR EI GOD OPPSKRIFT PÅ TJUKKLEFSE? Jeg har aldri laget det før.. Har ei lita takke, men har noen prøvd å steke tjukklefse i stekeovn?

Fortsetter under...

Skrevet

2,5 dl kefir

1 kopp sukker

1 kopp smelta marg

1 liten kopp lys sirup

2 små ts natron

ca 1 l mel 8til passe deig)

 

La deigen hvile litt før kjevling. Kjevle ca 0,5 cm tykk og skjær ut passe store lefser (jeg bruker en asjett som mål). Har aldri prøvd å steke i ovn, men på takke eller i tørr stekepanne blir de veldig gode! Prøv de lunka med smør og brunost på -mmmmm.

Skrevet

Ja - har en supergod oppskrift!

Farmor-lefse kaller jeg de, for det var farmor som pleide å leg de da hun levde - er så sinnsykt gode:o)

 

Dette er en stor porsjon - kan halveres;o)

 

1/2 l kefir

250g smør

2 kopper sukker

2-3 skjeer med lys sirup

ca 1,2 kg hvetemel (noe av det til utbaking)

1 boks (jepp!) hornsalt

 

Ta endel av melet i en bolle og smuldre smøret. Bland i sukker og hornsalt. Ta deretter i kefir, sirup og resten av melet - elt sammen, men ikke for lenge.

Rull en lang pølse og del opp i emner (ca 23 stk). Hvert emne rulles som en bolle og kjevles flate og runde.

Stekes på 225-250grader midt i stekeovnen til de er lysebrune.

Når de er avkjølt smøres de med smørekrem av smør, sukker og kanel.

Del opp i "pizza"-stykker. Kan fint fryses.

Skrevet

Takk takk. Prøver begge to jeg. Skal disse lages kvelden før og settes i kjøleskap?

Skrevet

Deigen mener du...i såfall, nei.

Skrevet

deigen jeg mente ja. ok. da er det bare å sette i gang..

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...