Tally Skrevet 10. desember 2007 #1 Skrevet 10. desember 2007 Har tenkt til å lage brente mandler for første gang imitt liv, men de oppskriftene jeg finner, er med enten sukker eller med melis. Er det noen eksperter her som har prøvd begge metoder?? Hva blir best?
Tally Skrevet 10. desember 2007 Forfatter #3 Skrevet 10. desember 2007 Takk, får prøve det, da! Mannen min sier at det skal være honning i den sukker/vann/smør-blandingen, men det finner jeg ikke noen oppskrift på. Er det noen som har en oppskrift med honning til meg?? Takker og bukker i så fall :-)
Gjest mphs Skrevet 10. desember 2007 #4 Skrevet 10. desember 2007 Denne liker jeg best. BRENTE MANDLER - 500 g mandler - 0,5 dl vann - 150 g sukker - 1 ss smør Legg mandlene utover i en langpanne, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Rør i mandlene av og til. Bland vann og sukker i en kjele. Kok opp og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter. Ha i de ristede mandlene. Rør hele tiden til sukkeret rundt mandlene krystalliseres, og mandlene har fått et "grått” utseende . Rør videre til sukkeret smelter igjen og får en jevn, pen karamellfarge. Bruk ikke for sterk varme. Sukkeret må ikke bli brent. Bland i smøret. Smør benkeplaten med soyaolje. Hell blandingen på bordet. Ta mandlene fra hverandre. La dem bli helt kalde. Oppbevar dem i tett boks på et tørt sted.
nedtråkka kaviartubepupper Skrevet 10. desember 2007 #5 Skrevet 10. desember 2007 den bruker jeg også ) i fjor ga sambo en pose mandler til en venninne, og lille julaften fikk jeg telefon fra moren hennes... det var de beste mandlene hun hadde smakt og ville gjerne ha oppskriften. hun hadde prøvd mange før...
Tally Skrevet 10. desember 2007 Forfatter #6 Skrevet 10. desember 2007 Ok, takk til dere begge. Da skal jeg prøve denne oppskriften! Har vært og kjøpt inn 1 kg mandler, så jeg har litt feilmargin, he, he.
Cat78♥VerdensVakresteDatter♥ Skrevet 10. desember 2007 #7 Skrevet 10. desember 2007 Hmm kanskje jeg skal prøve den oppskriften også! Men et dumt spørsmål, mandlene skal være med skall eller??
Tally Skrevet 10. desember 2007 Forfatter #8 Skrevet 10. desember 2007 Etter å ha lest diverse oppskrifter, så har jeg skjønt at det er valgfritt.
nedtråkka kaviartubepupper Skrevet 10. desember 2007 #9 Skrevet 10. desember 2007 jeg lager med skall )
Tally Skrevet 10. desember 2007 Forfatter #10 Skrevet 10. desember 2007 Mandlene ble kjempegode!!! Mmmmmmmmmm
Tally Skrevet 10. desember 2007 Forfatter #12 Skrevet 10. desember 2007 Må vel legge til at jeg på innstendig oppfordring fra mannen min, hadde litt mindre sukker ( ca 10-15 gram mindre) og et par ss med honning i tillegg. Det ble utrolig godt! Det er faktisk ikke mye igjen til å putte på glass av en eller annen merkelig grunn....
nedtråkka kaviartubepupper Skrevet 11. desember 2007 #13 Skrevet 11. desember 2007 så bra ) skal lage en ladning til, så da skal jeg prøve honning:o)
mamma`n til Amalie og Albert Skrevet 17. desember 2007 #14 Skrevet 17. desember 2007 heisann... hva har jeg gjort galt, de ble jo ikke slik de skal.... de så helt normale ut helt til jeg tok smøret i, da ble det hvitt klumpete.... hva har jeg gjort galt?
mamma`n til Amalie og Albert Skrevet 17. desember 2007 #15 Skrevet 17. desember 2007 glemte å si at smaken er fortreffelig, men utseendet er merkelig, kanskje de er litt for myke.....
yvve73 Skrevet 17. desember 2007 #16 Skrevet 17. desember 2007 Jeg bruker melis. Synes både smak og useende blir bedre da....
mamma`n til Amalie og Albert Skrevet 17. desember 2007 #17 Skrevet 17. desember 2007 men hvorfor fikk ikke de den fine brune fargen?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå