Gå til innhold

Hva blir best, brente mandler lagd med sukker eller med melis?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har tenkt til å lage brente mandler for første gang imitt liv, men de oppskriftene jeg finner, er med enten sukker eller med melis.

Er det noen eksperter her som har prøvd begge metoder??

Hva blir best?

 

 

Skrevet

Takk, får prøve det, da!

 

Mannen min sier at det skal være honning i den sukker/vann/smør-blandingen, men det finner jeg ikke noen oppskrift på.

 

Er det noen som har en oppskrift med honning til meg??

 

Takker og bukker i så fall :-)

Skrevet

Denne liker jeg best.

 

BRENTE MANDLER

 

 

- 500 g mandler

- 0,5 dl vann

- 150 g sukker

- 1 ss smør

 

Legg mandlene utover i en langpanne, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Rør i mandlene av og til.

Bland vann og sukker i en kjele.

 

Kok opp og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter. Ha i de ristede mandlene.

 

Rør hele tiden til sukkeret rundt mandlene krystalliseres, og mandlene har fått et "grått” utseende .

 

Rør videre til sukkeret smelter igjen og får en jevn, pen karamellfarge.

 

Bruk ikke for sterk varme. Sukkeret må ikke bli brent. Bland i smøret.

 

Smør benkeplaten med soyaolje. Hell blandingen på bordet. Ta mandlene fra hverandre. La dem bli helt kalde.

 

Oppbevar dem i tett boks på et tørt sted.

 

 

Skrevet

den bruker jeg også :o)

 

i fjor ga sambo en pose mandler til en venninne, og lille julaften fikk jeg telefon fra moren hennes... det var de beste mandlene hun hadde smakt og ville gjerne ha oppskriften. hun hadde prøvd mange før...

Skrevet

Ok, takk til dere begge. Da skal jeg prøve denne oppskriften!

Har vært og kjøpt inn 1 kg mandler, så jeg har litt feilmargin, he, he.

Skrevet

Hmm kanskje jeg skal prøve den oppskriften også! Men et dumt spørsmål, mandlene skal være med skall eller?? :)

Skrevet

Etter å ha lest diverse oppskrifter, så har jeg skjønt at det er valgfritt.

Skrevet

jeg lager med skall :o)

Skrevet

Må vel legge til at jeg på innstendig oppfordring fra mannen min, hadde litt mindre sukker ( ca 10-15 gram mindre) og et par ss med honning i tillegg.

Det ble utrolig godt! Det er faktisk ikke mye igjen til å putte på glass av en eller annen merkelig grunn....

Skrevet

så bra :o)

skal lage en ladning til, så da skal jeg prøve honning:o)

Skrevet

heisann...

 

hva har jeg gjort galt, de ble jo ikke slik de skal.... de så helt normale ut helt til jeg tok smøret i, da ble det hvitt klumpete.... hva har jeg gjort galt?

Skrevet

glemte å si at smaken er fortreffelig, men utseendet er merkelig, kanskje de er litt for myke.....

Skrevet

Jeg bruker melis. Synes både smak og useende blir bedre da....

Skrevet

men hvorfor fikk ikke de den fine brune fargen?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...