HEMMELIG!!! Skrevet 4. desember 2007 #1 Skrevet 4. desember 2007 Noen som har oppskrift å disse? Er det lusse katter de heter? Vi har aldri pleid å lage det hjemme hos oss, men synes det hadde vært gøy å prøve... Eller er det bare vanlige boller med safran? Og hvor får man kjøpt safran egentlig?
Babyønske �� Skrevet 4. desember 2007 #2 Skrevet 4. desember 2007 Her er en oppskrift : http://www.artoftaste.no/servlet/region?name=V2_SEKSJON_MAT_SOK_VIS&item=10207238 Safran får du kjøpt i større dagligvarebutikk, og på apoteket. Det er veldig dyrt, så som erstatning kan du bruke gurkemeie, men det kan sette litt smak i større mengder. Evt bruke en blanding av safran og gurkemeie
HEMMELIG!!! Skrevet 4. desember 2007 Forfatter #3 Skrevet 4. desember 2007 Tusen takk.. Skal prøve det 13. desember!!
isprinsessan Skrevet 4. desember 2007 #4 Skrevet 4. desember 2007 hei, bor i sverige så dette har jeg peiling på:-) du burde bruke safran, det er det som lager smaken som er så spesielt for lussekatter. Gurkemeie gir bare den gule fargen. Dessuten er det ikke mer enn 0,5-1 gr som trengs til en deig. Det koster ikke såååå mye. Tro meg det er verdt det:-) Lykke til:-)
Gjest Skrevet 4. desember 2007 #5 Skrevet 4. desember 2007 Jeg baker lussekatter hvert år. Når jeg baker lussekatter så bruker jeg å lage vanlig bolledeig, men jeg bytter ut kardemomme med safran. Du får kjøpt safran i de fleste vanlige kolonialbutikker, ikke de minste butikkene som f.eks. Prix tror jeg. Men på Ica maxi og Mega og Menu, får du kjøpt det i krydderavdelingen. Du kan gå på apoteket å spørre om det. Det er et veldig dyrt krydder, og man får kun kjøpt det i veldig små mengder. Jeg bruker en bolleoppskrift som jeg har fått av mora mi. Den syns jeg er veldig god, det er den mora mi har brukt i alle år jeg har vært i live. - 100-150 gram smeltet margarin - 1/2 liter melk - 50 gram gjær (en pakke fersk gjær) - 1 ts salt - 2 ts kardemomme (ved lussekatter, dropp kardemommen og ha heller i 1 ts safran, knust safran, knus det med fingrene dine) - 1-1 1/2 dl sukker - 1 egg - ca. 1 1/2 liter hvetemel Jeg regner med de aller fleste vet hvordan man skal sette en bolledeig, men jeg kan jo forklare det for det. Smelt først smøret, margarinen. Ha i melken. Ta kjelen med det smeltede smøret og melken av platen. Når det er lunkent heller du det opp i ei bolle og løser opp gjæren med det i. Deretter har du i egget. Bruk en visp og vispe egget i melke-smørblandingen med gjæren. Deretter har du i salt, kardemomme og sukker. Til slutt har du i melet, det varierer litt hvor mye mel man trenger. Prøv deg frem litt, og stopp når du syns deigen er passe fin i konsistensen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå