Myrini Skrevet 26. november 2007 #1 Skrevet 26. november 2007 Trenger ikke takke for å bake lefse - de stekes i stekeovn. Dette blir nok ny tradisjon her i huset - ungene er helt ville etter lefse. Jeg fant denne oppskriften på internett: 1 dl smeltet smør 1 dl sukker 1 dl lys sirup 1 1/2 dl kefir 1 1/2 dl H-melk 2 egg 3 ss(!) hornsalt Hvetemel (Deigen skal være litt løsere enn bolledeig) Alt blandes sammen. Settes i kjøleskapet over natten. Deigen deles i passe emner som kjevles ut til runde, tynne leiver. I oppskriften står det at leivene skal være 1/2 cm tykke, men jeg vil anbefale å kjevle så tynt du får til - de hever seg noe enormt mens de stekes. Kan være lurt med en prøveleiv. Stekes midt i ovnen, 200 grader, 3-5 minutter. NB!!! Forsiktig når du åpner ovnsdøra - hornsalt svir både i nese og øyne. Gubben kommenterte da han kom inn på kjøkkenet: Her får man jammen rensket opp luftveiene ;P La de ferdig stekte leivene avkjøles. Rør sammen smør, sukker og kanel og smør dette utover hver leiv. Deles i 2 og klæsjes sammen. Skjær opp og frys ned - da har du snadder en stund fremover. Lykke til
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå