Anonym bruker Skrevet 25. november 2007 #1 Del Skrevet 25. november 2007 Uff, man burde ikke lese alt for mye om graviditet når man er gravid, har jeg funnet ut. Plutselig kommer man over noe som skaper panikk..!Leste en artikkel som lå ute på vg.no om forholdsregler i forhold til kosthold.. Der stod det blant annet om rå fisk og kjøtt, som man ikke burde spise for å sikre seg unna listeriabakterien. Mor kjenner ikke alltid at man er smittet, men babyen kan få skader, stod det. Symptomer mor kan kjenne er svake influensategn. Og da var panikken et faktum her! Spiste kjøtt på fredag og lørdag som kanskje var litt rosa, og i dag har jeg følt meg litt uggen!! Men så leste jeg en artikkel om denne skumle bakterien her inne (av jordmor Siri), og der stod det egentlig ikke noe om kjøtt i det hele tatt. Mest om melk, ost og rå fisk. Noen sier listeria dør ved frysing, noen sier det motsatte. Hjelp! Noen som vet noe mer om dette? Blir jo slitsomt hvis man skal gå å bekymre seg resten av svangerskapet om babyen er skadet fordi jeg spiste litt rosa kjøtt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Mamma-i-Mars* Skrevet 26. november 2007 #2 Del Skrevet 26. november 2007 det skal mye til å treffe kjøtt som er infisert av listeria bakterien.... jeg har spist mye kjøtt som er rosa inni, så lenge kjøttet er godt stekt utenpå, har det "kokt" gjennom, så da er bakterien død... De er en annen bakterie som dør ved frysing, listeria gjør ikke det. har "jeg" hørt, sett... men man kan ikke gå å bekymre seg for alt mener jeg. kan like gjerne være en annen skadelig bakterie i noe annen mat, som ikke noen vet om..... en må nå få spise fårepølse, salami, osv....vi er tross alt kjøttetere.. ;p Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mininni Skrevet 26. november 2007 #3 Del Skrevet 26. november 2007 Toxoplasmose forsvinner ved frysning, men det gjør ikke Listeria. Listeria forsvinner ved oppvarming/steking. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mädchen Skrevet 29. november 2007 #4 Del Skrevet 29. november 2007 Det hjelper ikke å steke kjøttet utenpå hvis det ikke er gjennomstekt. Derfor skal man aldri spise rosa kjøtt når man er gravid. Det er først og fremst tokso og listeria man er redd for. Og for å være helt ærlig tør ikke jeg å spise mat jeg vet det er fare for kan inneholde disse parasittene og bakteriene. Jeg synes det har vært for mange listeriatilfeller i det siste til at det er verdt tilfredstillelsen ved å spise salami, rosa biff eller eller rakfisk. matportalen har en fin side med råd til gravide. Anbefaler alle følge disse rådene. Listeria og tokso kan gjøre stor skade på et lite foster. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå