Gå til innhold

Hva gjør jeg feil? Dronning Maud-dessert


Anbefalte innlegg

Når jeg hadde blandet eggedosis, gelatin og krem og lot den hvile i 10 min, hadde den skilt seg :o( Jeg har ikke smakt på den enda, brukte bare den tykke massen når jeg la over i dessertskåler.

 

Men den skal vel ikke skille seg? Brukte kanskje for mye vann til gelatinen...?! Eller at gelatinen var for varm (brukte den llunken)?

 

Noen som har peiling? :o)

 

 

Fortsetter under...

Uten å være ekspert på feltet, tror jeg nok gelatinen var for varm. Den skal være veldig lunken og seig når du blander den i krem/eggedosis.

 

Har gjort det samme selv, og da lagde jeg en ny porsjon med mer avkjølt gelatin og alt gikk fint :)

 

 

Lykke til :)

 

For å varme gelantinen tar du bare å klemmer forsiktig ut vannet og legger gelatinen i en kjele. Du rører med hånda di/fingrene. Dette fordi at når det er så varmt at du ikke klarer å røre i lengre, da er den ferdig.

 

Så har du eggedosis som du heller gelatinen i (ikke noe tynn stråle, bare kjør på) og rør det inn fort-fort. Bland så i krem umiddelbart og plasser i de skålene som det skal serveres fra. Med lag av finhakket sjokolade, selvsagt....

Ok, takk begge to :o)

 

Ang gelatinen står det i opskriften at man skal ha tynn stråle og røre forsiktig, men... Står faktisk "FORSIKTIG" :o)

 

Jaja, får prøve igjen. Er ingen ekspert på området, kan man si :o

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...