Alba44 Skrevet 16. november 2007 #1 Skrevet 16. november 2007 Kom gjerne med eksempler på ulike grønnsaker,poteter og sauser dere bruker. Skal ha middagsgjester i morgen, og har så lyst å lage noe nytt. )
Gjest Skrevet 16. november 2007 #2 Skrevet 16. november 2007 Jeg har lært av familien min som er fiskere hele gjengen!! Legg en filet i aluminiumsfolie. Krydre med salt og pepper. En dæsj smør oppå og endel rømme(blir verdens beste saus). Strø purre over. Lukk folien igjen på toppen, slik at det ikke renner ut. Ikke tettpakk, for da får ikke sausen plass;) Alle jeg kjenner elsker dette;) Vi bruker bare poteter til ,men også gulrøtter er godt!!
Joikaboll@ Skrevet 16. november 2007 #3 Skrevet 16. november 2007 Bytt salt og pepper ut med sitronpepper )
Snuppelupp og hengepupp Skrevet 16. november 2007 #4 Skrevet 16. november 2007 Vi legger sitronskiver i folien, og krydrer. Tilbehør er båtpoteter (legger oppskjærte poteter i ildfast form med olje og krydder), revne gulrøtter og hollandaise saus. Nam nam!
Gjest Skrevet 16. november 2007 #5 Skrevet 16. november 2007 Glemte å si sitronpepper ja;) Og poteter i runde skiver med litt olivenolje og krydder i ca 20 min. Nam
Himmel og hav Skrevet 16. november 2007 #6 Skrevet 16. november 2007 Finstrimle gulrøtter, vårløk og sellerirot (evt. også fennikel), og smørdamp dem knapt møre. Ha rømme eller sandefjordssmør til. Hvis du vil prøve en posesaus så er Parisienne fiskesaus god, særlig hvis du tar oppi litt sitronsaft og en dæsj rømme. Kokte, melne poteter er godt. Hvis du vil ha ris til så kan du frese de samme grønnsakene som over, sammen med litt sitronskall, salt og pepper. Hvi basmatiris oppi og frees den litt også, ta på kokende vann og kok ris og grønnsaker sammen. Godt med den samme sausen som over eller sandefjordssmør.
Alba44 Skrevet 16. november 2007 Forfatter #7 Skrevet 16. november 2007 Tusen takk for mange gode tips! Må teste ut noe av det her i morgen, ja )
Mamma til verdens beste barn Skrevet 16. november 2007 #8 Skrevet 16. november 2007 Vi har alltid kokte poteter, sandefjordsmør, rømme og grønnsaker til, som oftes brokkoli. Har dette ofte som hverdagsmat, men det egner seg like godt som festmat, nam-nam:)
Mersa og gutta <3 Skrevet 16. november 2007 #9 Skrevet 16. november 2007 spinat!! Kjempe godt! Vi bruker frossen spinat, tiner den langsomt. tar et par tskjeer løkpulver, 6-9 dråper tabasco og 1-2 ss sukker...Blir altså så godt!
Alba44 Skrevet 16. november 2007 Forfatter #10 Skrevet 16. november 2007 Mmmm...enda mer godt )) Satser på de jeg skal lage maten til i morgen blir fornøyd. Er enig med deg over her at dette både er hverdags- og festmat. Skal ha forrett og dessert også, så i morgen er det festmat.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå