Gå til innhold

"Norsk tapas"


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei alle sammen!

 

I dag skal vi ha besøk her, og jeg trenger desperaat tips! De kommer for å smake litt på hva norsk mat er for noe. Vi tenkte å lage flere småretter, i småplukkstørrelse a´la tapas.

 

Skal lage lefserull med røykalaks.... OG ????

 

Trenger masse tips, med vegetar og med kjøtt/fisk.

Fortsetter under...

Skrevet

spekemat må da vel være skikkelig norsk tapas???

Skrevet

Det er sant, men jeg glemte å presisere litt;

 

Det er ikke lett å få tak i hva som helst, bør være mulig å lage med basisvarer.. Røykalaks og lefser har jeg kjøpt på spesialbutiiker utenfor byen..

Skrevet

ja, spekemat! Fenalår, morrpølse, flatbrød, rømme, hjemmelaget potetsalat, eggerøre... og nå ble jeg sulten!

Skrevet

ok... men spekemat er jo alt fra salami, morrpølser til spekeskinke..

potetsalat og eggerøre til...

får man ikke det heller???

 

 

ellers har ikke jeg noe mer forslag... dårlig fantasi på dette jeg..

 

Skrevet

Hmmm.. Salami bør være mulig. Og eggerøre er jo greit. Ikke flatbrød, da.

 

Takk for at dere hjelper meg med å få i gang de små grå her :-)

Annonse

Skrevet

- Lag lefserull med rømme ( eller snøfrisk), spekeskinke og vårløk

 

- Lag små medisterkaker - jeg har en kjempegod oppskrift jeg kan legge ut hvis du er interessert.

 

- grovt brød, spekemat

 

- Jarlsbergost er jo berømt i utlandet, og er jo "typisk norsk"

 

- rakfisk?

 

- Brød med gravlaks og sennepssaua

 

- ett eller annet av rein eller elg...vet ikke helt hva. Kanskje bare frese finnbiff med løk og sopp, krydre med einerbær salt og pepper, og servere brød inntil.

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet

Rømme kan jeg nok få tak i, men jeg har bare 6 lefser, og de skal på laksen :-)

 

Medisterkakeoppskrift tar jeg gjerne imot :-)

 

Grovbrød har de ikke her.... *urk*

gravlaks, rakfisk og elg får jeg nok ikke tak i :-(

Skrevet

lurer litt på hvilken "øde" plass du bor på jeg... hehe....

Skrevet

Lomper funker like godt som lefser.

 

Her er oppskriften:

500g medisterdeig

1,5 ts salt

2ss potetmel

0,5 ts pepper

3 ss revet løk

ca 2 dl melk (til passse deig)

1 egg

 

Bland sammen kjøtt, krydder, mel, egg og løk, spe med melk til passe deig.

 

Vafler med brunost er jo ultranorsk også da!

Skrevet

Hehe 2b@rnsmor-27*, ikke nødvendigvis øde, men kanskje ikke så lett å få tak i norske varer i USA.........:-p

Skrevet

Oi, sårri jenter! Jeg har jo ikke skrevet at jeg ikke er i Norge :-o Ehhheee.. Da skjønner jeg at det kommer en del forslag på ting jeg ikke har, ja :-p

 

*dunke meg selv i hodet*

Skrevet

nei akkurat.. kunne vel ikke vite det..

men tenkte meg det måtte være i utlandet... hehe..

 

hmmm... prøver å tenke her... om jeg kan komme på noe mer...

 

 

 

 

Annonse

Skrevet

Jeg har en brunost da!!! Ingen ostehøvel, men ost skal de få!

Skrevet

Skal lage lefserull med røykalaks.... OG ???? cremfresh i tynt lag. Smakt det med spekeskinke, siden jeg ikke liker røyka fisk. Begge deler er vist godt.

 

Hard kokt egg. Del i to og ha litt majones og noen reker på.

 

En kan ta slik danskesalami som en smører filadelfia med urter, før en så ruller den sammen til en pølse.

 

 

Skrevet

der var det jammen en side som har gått meg hus forbi. Takk!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...