Gå til innhold

Noen som har oppskrift på en god krydderkake...kefirkake?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er i bakemodus, og har så lyst å bake sånne kaker å ha i frysern...Noen som har en god og saftig oppskrift?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du kan jo prøve noen av disse. Vet ikke hvordan de er å fryse, kaker kommer igrunnen aldri så langt her i huset.... Den siste oppskrifen er forresten fra Bergen.

 

 

Tante Ingrids krydderkake

175 grader i ca 70 minutter, nederst. Avlang form.

 

150 g smør

6 dl hvetemel

4 dl sukker

2 ts kanel

2 ts ingefær

1 ts malt nellik

1 ts natron

3 dl melk

 

Smøret smeltes og avkjøles. Bland alt det tørre i en bolle og tilsett avkjølt smør og melk. Rør til en jevn røre. Ha i smurt og strødd form. Avkjøl.

 

 

Svigerfars tyttebærkake

175 grader i 1 time, nederst.

 

3 dl melk

1,5 – 2 dl tyttebær

2 dl sukker

1 dl smeltet smør (ca. 90 g)

2 egg

4,5 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts ingefær

2 ts kanel

 

Bland melk, syltetøy, sukker og smeltet smør i en bolle. Pisk eggene og bland dem i. Rør til slutt i mel blandet med natron og krydder. Hell røren i smurt og strødd avlang form. Avkjøl på rist. Server gjerne med pisket krem og tyttebær.

 

 

Surmelkskake

150 grader i 45 – 60 minutter, nederst. Langpanne

 

8 dl hvetemel

6 dl sukker

6,5 dl surmelk

2,5 ts kanel

1 ts nellik

2 ts natron

125 g smeltet smør

2,5 ss tyttebærsyltetøy

 

Glasur:

330 g melis

65 – 100 g smeltet margarin

1,5 ss kakao

2 ts vaniljesukker

2 ss kaffe

 

Ha alt til kaken i en bolle og bland godt, hell røren i en smurt langpanne(ev. ha bakepapir under). Avkjøl kaken. Bland sammen ingrediensene til glasuren og ha den på kaken når den er nesten helt avkjølt.

 

 

 

Skrevet

Har bare oppskrift på en saftig sjokoladekake: 7,5 dl sukker, 1l hvetemel, 1 ss natron, 6 ss kakao, 2 ts vaniljesukker, 175g smeltet margarin, 7,5dl kefir.

Alt blandes godt sammen og stekes på 200 grader i 35 min

Glasur: 300 g melis, 6 ss kaffe, 6 ss margarin, 2 ss kakao.

Kaken kan fryses, det går også fint å bake den et par dager før den skal serveres.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...