Gå til innhold

Paracet\Ibux


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Du kan ta Paracet, men ikke Ibux. Vil råde deg til å være forsiktig med bruken. Drikk masse vann ved vondt i hodet osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man skal aldri ta Ibux under svangerskapet.

Det er ikke farlig å spise Paracet, men det er viktig at man ikke tar mer enn anbefalt dose.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Orkideen

Fant dette i felleskatalogen om ibux og graviditet:

 

Graviditet/Amming: Overgang i placenta: Se Kontraindikasjoner. Hemming av prostaglandinsyntesen kan ha skadelige effekter på svangerskapsforløpet og/eller den embryonale/føtale utviklingen. Bruk tidlig i svangerskapet kan gi økt risiko for abort, kardiovaskulære misdannelser og gastroschisis. Skal ikke brukes under 1. og 2. trimester hvis ikke strengt nødvendig. Ved bruk hos kvinner som forsøker å bli gravide, eller i 1. og 2. trimester, bør dosen være lav og behandlingsvarigheten så kort som mulig. Bruk i 3. trimester kan gi følgende effekter for fosteret: Kardiopulmonal toksisitet (med prematur lukking av ductus arteriosus og pulmonal hypertensjon), renal dysfunksjon, som kan lede til nyresvikt og oligohydramnion. Moren og det nyfødte barnet kan få følgende effekter: Mulig forlenget blødningsperiode, en antiaggregerende effekt som kan forekomme selv ved svært lave doser, hemming av rieaktivitet og dermed forsinket eller forlenget fødsel. Overgang i morsmelk: Konsentrasjonen i morsmelk er ca. 1% av serumkonsentrasjonen. Det er lite sannsynlig at barn som ammes blir påvirket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også lurt på dette, fine svar. Men noen som har tips når man er allergisk mot paracetamol? Har ikke vært plaget med verre hodepine enn det en halv liter vann kan fikse så langt, men det kan jo komme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Alle legemidler som er såkalte betennelsesdempende medisiner skal ikke brukes av gravide fordi de hindrer kroppen i å danne prostaglandiner som er med på å beskytte fosteret. Legemidler som inneholder ibuprofen dvs: (ibux, ibuprox, ibumetin) Acetylsalisylsyre (Dispril, Aspirin, globoid), Naproxen og ledox.

Når det gjelder paracetamol(Pamol, pinex, paracet, panodil, panodil zapp) finnes det ingen data for at disse er farlige for fosteret ved normale doser, men uansett anbefales det at man tar kontakt med lege før bruk av smertestillende medikamenter ved graviditet.

 

Vi anbefaler alltid kunde å snakke med lege før bruk.

 

Hilsen

Farmasøyt

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...