Gå til innhold

mat og helse i 6.klasse


Anbefalte innlegg

Skrevet

jeg er vikar for mat og helse i 6.klasse. Vi har 2 timer på å lage mat. Det må være billig og lett for en 11 åring å lage. Noen som har forslag til hva vi kan lage denne uken?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Broren min er glad hver gang det er nor morsomt... pøle og potetmos, der de hadde potetmosen som hode og laget ansikt med pølsebiter, osv... smoothie, pannekaker, muffins, osv osv har de laget. De lager så mye forskjellig... =) Og det meste liker de...

Skrevet

Ah, tastaturet er helt klikk idag... masse feil.

 

*noE morsomt

 

*PølSE og potetmos

Skrevet

klassen jeg har, har laget alt du nevnte utenom pølse og potetmos. Men føler at det er ikke mat å lære bort på skolen. De har sikkert laget det mange ganger hjemme.

 

Flere tips?

Skrevet

omelett?

forskjellige supper?

fiskegrateng?

grove pizzahorn?

 

 

Skrevet

he he... vet godt at to timer ikke strekker til mye. Her er mine forslag:

 

- lage en god matpakke. Som spares til spisingen/etter skolen

- fiskegrateng

- frokostleksjon (lage havregrøt f.eks) Da har du også tid til teori:)

- grovbrød

- potetlomper som stekes på takke

 

etc. Det er bare fantasien/tiden/økonomien som setter grenser!

 

lykke til!

Skrevet

Hva er det der potetlomper?

 

Den frokostleksjonen hadde vi i forige uke hehe :)

Skrevet

Potetlomper har jeg laget en gang og det var innmari vanskelig. Men nå kan det hende 11-åringer har et bedre mestringsnivå på kjøkkenet enn meg. He he

Skrevet

hvordan lager man det?

Skrevet

Jobber selv på barneskole, og vet at 7.klasse har laget bl.a. en supergod og rask lapskaus/grønnsakssuppe. Brukte buljongterninger, de ønskelige grønnsakene (finns jo også en lapskausgrønnsaksblanding som passer ypperlig) og pølser. Tok en pose potetmos oppi på slutten for at den skulle bli tykk.

KJEMPEPOPULÆRT!! Og dette rekker man fint på to timer:)

Skrevet

Forslag:

-Fruktsalat

-Vaffler

-ost og skinkepai

 

 

Lykke til:)

Skrevet

Forslår Pølsehorn, lettvint og billig. :)

 

Lag en pizzadeig som ikke trengs å heve. Kjevle ut deigen til en runding ca 20-30 cm lang/bred. Del sirkelen i fire like deler. På hver del tar du ketchup, pølsebiter, oppskjært løk, ost og oregano. Rull dette sammen og stek det, 220 grader i 12- 15 minutter.

 

Smaker deilig. Har dessuten laget det med elever (3. trinn) så jeg vet det er en suksess. ;)

 

Lykke til!

Skrevet

grønnsakssuppe med scones

tomatsuppe med makaroni

spagetti med kjøttsaus

eplekake er jo artig da, men kanskje ikke like sunt.

 

eller litt utenlandsk mat, det kan man jo lage et helt prosjekt av:

ungarsk gulasj

i kina spiser man ris med pinner......( sursøtt svin er kjempenkelt å lage)

i japan spiser man sushi....

i italia spiser man spagetthi osv osv....

 

Hmmm.... hørtes gøy ut å være lærer jo. kanskje jeg skal bytte yrke....:)

 

 

Skrevet

Jeg har mat og helse med 6.kl og vi skal lage 3 forskjellige middagsretter med korn som tema denne uken.

Da lager vi fajitas, couscous og stekt ris med masse godt oppi. Hver gruppe lager en rett hver. I tillegg lager alle gruppene en dessert - prinsessepudding med rød saus.

Kjempepopulært fag - ungene elsker å lage "skikkelig mat".

 

Horn+omelett+kakao var også en suksess!

 

Lykke til med matlagingen!!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...