Mrs. icsi og småen Skrevet 27. oktober 2007 #1 Del Skrevet 27. oktober 2007 Ser at den henger sammen med spekeskinke og fenalår i butikken. Aner ikke om den er rå eller behandlet.. Vi skal spise middag hos mamma og pappa i kveld, og mistenker at vi får hjemmelaget pizza med pepperoni. Er det da godt nok at den har stått i ovnen i 15-20 minutter, eller bør jeg unngå den??? Er bare 4+2 på vei, så det er helt nytt for meg, dette her! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rampejenta - ny spire Skrevet 27. oktober 2007 #2 Del Skrevet 27. oktober 2007 den er vel godt nok stekt da.. min peperoni er hevrtfall godt stekt når jeg lager pizza aå det bekymrer meg ikke.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. icsi og småen Skrevet 27. oktober 2007 Forfatter #3 Del Skrevet 27. oktober 2007 Uff.. Jeg tok såååå feil! Foreldrene mine disket opp med... Spekemat! Av alle ting!!! Siden de ikke vet noen ting, kunne jeg jo ikke starte måltidet med å si takk for maten heller... Spiste mest mulig tilbehør og minst mulig spekemat, og håper at det går greit... Uff er litt bekymret nå, ja... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lotte&Babyspiren Skrevet 28. oktober 2007 #4 Del Skrevet 28. oktober 2007 Kan man spise DANSK SALAMI da??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
♥♥mortil4♥♥ Skrevet 28. oktober 2007 #5 Del Skrevet 28. oktober 2007 Salami er spekemat, og rått kjøtt, så den bør ikke spises. Dersom dere lurer på hva dere bør unngå, så gå inn på www.matportalen.no Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lotte&Babyspiren Skrevet 28. oktober 2007 #6 Del Skrevet 28. oktober 2007 åå nei, jeg som har hatt dilla på Dansk salami og salami!! Jeg har spist dette som aldri før den siste uken. Hva kan skje dersom man spiser dette?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. icsi og småen Skrevet 28. oktober 2007 Forfatter #7 Del Skrevet 28. oktober 2007 Uff det er ikke lett dette med spekemat, eller mat i det hele tatt. Leste det flere har fått til svar fra Gilde, om at de fryser nesten alt kjøtt som brukes til spekemat. Årsaken er baktering toxoplamose (eller noe i den duren) , som er den samme som man kan få fra katter og d¨rlig behandlet f¨årekjøtt. Kan være farlig for fosteret. Leste et sted at det var spesielt farlig rundt uke 6-8. Ville nok holdt meg unna dansk salami, og skal holde meg unna spekemat en god stund nå. - kjedelig til jul, da jeg er vant med fenalår, men det vil definitivt være verdt det!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
♥♥mortil4♥♥ Skrevet 28. oktober 2007 #8 Del Skrevet 28. oktober 2007 Sannsynligvis ingenting. Sjangsen for å bli smittet av toksoplasmose, er relativt liten. Men det du kan gjøre, er å fryse salamien i minst 3 døgn før du spiser den. Da skal den være trygg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå