magj Skrevet 23. oktober 2007 #1 Del Skrevet 23. oktober 2007 Lager vanligvis litt på slump, og oftest med mindre sukker og margarin enn det som står i oppskriftene. Det går an med denne også (i allefall marg.) 100 g valgfri sjokolade (koke-, Melke-, Firkløver- el.l) 100 g margarin/smør 1 egg melis Smelt sjokolade og marg. Bland inn egget etter litt avkjøling (kan ikke være så varmt at egget stivner). Rør inn melis. Trenger ganske mye, rør inn litt etter litt. Det blir mye klumper i begynnelsen, men etterhvert blir det en mjuk og smidig og glatt glasur. Bruker den både inni og oppå sjokoladekaker el nøttekake. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/10721357-verdens-beste-sjokoladeglasur/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 25. oktober 2007 #2 Del Skrevet 25. oktober 2007 Jeg bruker nesten samme oppskrift; bruker kokesjokolade (dronning) og litt hvit dronningsjokolade. Smelter sjokoladen og margarinen sammen mens kaken er inne i ovnen (da behøver ikke platen stå på) evt ved svak varme. Tilsetter så 2 - 3 ss sterk kaffe og litt vaniljesukker, melis. Til slutt vender jeg inn et lite sammenpisket egg, evt et halvt. Dette får glasuren til å bli glatt og klumpfri. Ca 5 dl (300 gram) melis pleier jeg å bruke, og margarinmengden er 125 gram. Denne er nyydelig. Men trikset er egget til slutt; da får du ingen klumper eller kornete glasur! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/10721357-verdens-beste-sjokoladeglasur/#findComment-10739710 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå