Gå til innhold

Verdens beste sjokoladeglasur


Anbefalte innlegg

Lager vanligvis litt på slump, og oftest med mindre sukker og margarin enn det som står i oppskriftene. Det går an med denne også (i allefall marg.)

 

100 g valgfri sjokolade (koke-, Melke-, Firkløver- el.l)

100 g margarin/smør

1 egg

melis

 

Smelt sjokolade og marg. Bland inn egget etter litt avkjøling (kan ikke være så varmt at egget stivner).

Rør inn melis. Trenger ganske mye, rør inn litt etter litt. Det blir mye klumper i begynnelsen, men etterhvert blir det en mjuk og smidig og glatt glasur. Bruker den både inni og oppå sjokoladekaker el nøttekake.

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/10721357-verdens-beste-sjokoladeglasur/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg bruker nesten samme oppskrift; bruker kokesjokolade (dronning) og litt hvit dronningsjokolade. Smelter sjokoladen og margarinen sammen mens kaken er inne i ovnen (da behøver ikke platen stå på) evt ved svak varme. Tilsetter så 2 - 3 ss sterk kaffe og litt vaniljesukker, melis. Til slutt vender jeg inn et lite sammenpisket egg, evt et halvt. Dette får glasuren til å bli glatt og klumpfri.

Ca 5 dl (300 gram) melis pleier jeg å bruke, og margarinmengden er 125 gram.

 

Denne er nyydelig.

Men trikset er egget til slutt; da får du ingen klumper eller kornete glasur!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...