tonnil Skrevet 22. oktober 2007 #1 Skrevet 22. oktober 2007 Hei. Har lest på matportalen at jeg ikke skal spise laks og ørret over tre kilo. Hvordan vet jeg om en laksefilet kommer fra en laks på over tre kilo? Er det farlig å spise en filet i ny og ne? Hva med Lobnobs og crabsticks? Dette er ting jeg virkelig savner å ha som pålegg =)
Minervae Skrevet 22. oktober 2007 #2 Skrevet 22. oktober 2007 Hm, er ikke sikker. Lege eller jordmor er kompetente til å vite det sikkert. Før du har rådført deg med helsepersonell, burde du kanskje vente med å spise mer av denne typen mat?
marimin Skrevet 23. oktober 2007 #3 Skrevet 23. oktober 2007 Hei!! Må bare få si at jeg lurte på akkurat det samme! I går hadde jeg nemlig lagd ovnsbakte laksefileter i deilig fisk/fløtesaus med poteter og agurksalat til samboeren min kom hjem fra jobb.Koste oss skikkelig vettu.Så leste jeg nettopp det du skrev,ikke laks over 3kg.Men åssen søren kan man vite det da???Elsker fisk og det skal jo liksom være veldig sunt da! Kan ikke tenke meg at det er farlig å spise det i ny og ne,nei:-)
Nina_84 Skrevet 23. oktober 2007 #4 Skrevet 23. oktober 2007 Det står i de heftene man har fått hos lege at dette kun er ørret og det over 1 kg. Dette står på matportalen.no : Gravide kan spise alle typer fisk og skalldyr, bortsett fra * Blåkveite over 3 kilo. * Ferskvannsfisk av typen: all gjedde, abbor over 25 cm, ørret over én kilo, røye over én kilo. * Fiskelever. Gravide bør heller ikke spise påleggene Svolværpostei og Lofotpostei, som inneholder 25 prosent fiskelever. * Krabbeinnmat fra skallet (hvitt krabbekjøtt i klør og skallhus kan trygt spises). * Eksotisk fisk: hai, sverdfisk, skater, fersk tunfisk (tunfisk på boks er derimot helt trygt).
tonnil Skrevet 23. oktober 2007 Forfatter #5 Skrevet 23. oktober 2007 Betyr dette at vi kan trygt spise crabsticks, lobnobs og laks? siden det are står spesifikt ang ørret, men ikke laks? og de andre er ikke nevnt i det hele tatt? Hadde vært fantastisk =)
Anonym bruker Skrevet 23. oktober 2007 #6 Skrevet 23. oktober 2007 Crabsticks og lobnobs vet jeg egentlgi ikke hva er laget av, så det vet ejg ikke. Men laks skal gå fint i følge informasjonen jeg har fått. Og det som står om ørret gjelder kun ferskvannsørret, så vidt jeg har forstått. Dette fordi en del ferskvannsfisk har miljøgifter som f.eks. tungmetaller...
Anonym bruker Skrevet 23. oktober 2007 #7 Skrevet 23. oktober 2007 Du kan spise crabsticks i alle fall, for det er bare det brune inni skallet til krabben vi helst ikke skal spise, klørene går fint! Lobnobs har jeg aldri hørt om...
Anonym bruker Skrevet 23. oktober 2007 #8 Skrevet 23. oktober 2007 Dette har jeg spurt helsesøster om, og crabstick kan vi trygt spise. Laksefileter som har vært frossne kan vi også trygt spise.
mammatilviktoriamednummerto Skrevet 28. oktober 2007 #9 Skrevet 28. oktober 2007 Det er snakk om den du selv fikser i småvann. ikke den som blir solgt i matbutikken eller i fiskebutikken.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå