Gå til innhold

Listeria/oster/Matportalen


Anbefalte innlegg

Ser at Listeria bakterien som ble påvist på Riksen kom fra Camenbert og Brieost med utløpsdatoer i slutten av oktober.

Burde ikke dette stått på nei-listen over mat for gravide da?

På Matportalen står det kun at disse kan spises, men bør inntas ferskest mulig. Jeg har spist litt av dette, men nå vet jeg ikke om det er så lurt lenger.

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/10686419-listeriaostermatportalen/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det jeg har trodd var at man ikke fikk listeria av oster (som brie og camenbert) laget av pasteurisert melk. Tine meierier og mange andre pasteuriserer alltid til disse ostene, så de skal være OK, men man skal være påpasselig med oster fra f.eks. Frankrike med mindre man er sikker på at de er pasteurisert. Ostene det var snakk om på Rikshospitalet kom fra Varø Gardsmeieri, som er et lite økologisk meieri - men jeg fant ingenting på sidene deres om de pasteuriserer eller ikke.

 

Her er rapport fra Folkehelsetilsynet - som heller ikke sier noe spesielt. Jeg la merke til at de sa at gravide ikke skal spise røkelaks heller, som også er utsatt for listeria. Sukk, jeg har spist masse røkelaks fordi jeg så på en annen liste at det var OK. Jaja, det går vel helst bra.

http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainLeft_5669&MainLeft_5669=5544:66441::0:5667:1:::0:0

Det har jeg og! På Matportalen står det at man kan spise røkelaks dersom denne er fersk, men gravet laks skal man holde seg unna. Røkelaks er jo varmbehandlet så skjønner ikke helt det? Kanskje best å holde seg unna likevel da?

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...