Anonym bruker Skrevet 19. oktober 2007 #1 Del Skrevet 19. oktober 2007 Sendte mail til gilde ang spekemat. Dette var svaret: Viser til deres henvendelse på web, Toksoplasma er i følge Norsk Zoonosesenter en parasitt som er mest utbredt hos sauer og katter. En generell anbefaling til gravide når det gjelder toksoplasma er å varmebehandle kjøtt godt før det spises. Rått eller lite stekt kjøtt, og da spesielt fårekjøtt, er ikke å anbefale. Toksoplasma tåler sannsynligvis ikke temperaturer under -18 C, eller høye saltkonsentrasjoner. Gilde spekepølser og spekemat ( forutenom langtidsmodnet spekeskinke Santa Kristina) er produsert av kjøtt som fryses før det brukes i produksjon. Mvh Ane-Guro Danielsen ---------------------------------- Fagsjef spekevarer Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
vicky1984- FØDEKLAR :D Skrevet 19. oktober 2007 #2 Del Skrevet 19. oktober 2007 supert at du sendte mail da så det betyr at det er trygt å spise spekemat ?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nordlyset med 1suprise + spire Skrevet 19. oktober 2007 #3 Del Skrevet 19. oktober 2007 Så smart av deg å sende mailen:) Da er iallefall den saken oppklart! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. oktober 2007 #4 Del Skrevet 19. oktober 2007 dytt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Teltpluggen Skrevet 19. oktober 2007 #5 Del Skrevet 19. oktober 2007 *Stikke hodet inn fra 3.tri* denne bør dere legge på skravlesiden! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. oktober 2007 #6 Del Skrevet 19. oktober 2007 haha jeg sendte også mail til Gilde idag, og vi er sikkert ikke de eneste: Svar: Gilde spekepølser og spekemat er produsert av rått kjøtt som fryses før detbrukes i produksjonen. Toksoplasma er en parasitt og tåler ikke frysing(-18 C) og sannsynligvis tåler den heller ikke høye saltkonsentrasjoner.Toksoplasma er i følge Norsk Zoonosesenter mest utbredt hos sauer ogkatter, og gravide bør derfor ikke spise dårlig stekt fårekjøtt. Generell anbefaling til gravide når det gjelder toksoplasma er åvarmebehandle kjøttet godt før det spises. Rått eller lite stekt kjøtt, ogda spesielt fårekjøtt, er ikke å anbefale, heller ikke blodig roastbiff.Det er vanskelig å gi råd om hvor trygt spekemat og spekepølse er. Selv omtoksoplasma sannsynligvis ikke tåler temperaturer under -18 C er våranbefaling at du må velge det du selv føler er riktig for deg. Med vennlig hilsenGilde Norge BA Tone Wister Fartum Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. oktober 2007 #7 Del Skrevet 20. oktober 2007 dytt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Athravil Skrevet 20. oktober 2007 #8 Del Skrevet 20. oktober 2007 Man er trygge for toxo, ja, men ikke listeria, som finnes i mange matprodukter som ikke er varmebehandlet. De kan også dukke opp i produkter som blir liggende for lenge - som f.eks ost... http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.3799449 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 21. oktober 2007 #9 Del Skrevet 21. oktober 2007 dytt;) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 21. oktober 2007 #10 Del Skrevet 21. oktober 2007 Det er større sjans for at det er Listeria i annet type kjøttpålegg før spekemat. Listeria trives ikke optimalt i saltholdige produkter, men det kan skje men sjansen er liten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nanna:-D Skrevet 21. oktober 2007 #11 Del Skrevet 21. oktober 2007 Dytter opp denna jeg... Var kjekt og vite! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 22. oktober 2007 #12 Del Skrevet 22. oktober 2007 dytt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. oktober 2007 #13 Del Skrevet 23. oktober 2007 dytt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. oktober 2007 #14 Del Skrevet 23. oktober 2007 Da fikk jeg bekreftet at det IKKE er lurt å spise spekemat. De 9md kan jo alle klare seg uten, ihvertfall om det kan være fare for noe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Smånetta 14.mai Skrevet 23. oktober 2007 #15 Del Skrevet 23. oktober 2007 Så det er sannsynligvis ikke så veldig farlig... De sikrer seg i forhold til ansvar med den teksten HI har fått i svaret sitt, da. Men man kan jo faktsik varmebehandle spekekjøtt, da. Ha det på pizza og sånn... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bomsedeisi Skrevet 24. oktober 2007 #16 Del Skrevet 24. oktober 2007 Dytter denne jeg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 24. oktober 2007 #17 Del Skrevet 24. oktober 2007 Listeria oppholder seg ikke i saltholdig mat.. Salt er en konserveringsform,og tar livet av mikroorganismer. Slutt å vær så hysteriske.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 27. oktober 2007 #18 Del Skrevet 27. oktober 2007 Nyttig info Hi. Bra noen sendte mail til Gilde. Kose meg med spekemat nå=))) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. icsi og småen Skrevet 28. oktober 2007 #19 Del Skrevet 28. oktober 2007 Åh så bra! Da trenger jeg ikke ha så dårlig samvittighet for at jeg spiste litt spekemat i går. Men det blir nok lenge til neste gang, tenker jeg. Kan jo ikke være sikker på at det er Gilde sitt, og at produsentene har samme regler vet vi jo heller ingenting om.. Men nå slapp klumpen i magen litt taket, ja... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Idun<3tosmå<3 Skrevet 16. november 2007 #20 Del Skrevet 16. november 2007 Ser det er snakk om fenalår eller ikke til jul. Og infoen i den tråden stemmer ikke overens med mailen fra gilde her! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Helene84 Skrevet 16. november 2007 #21 Del Skrevet 16. november 2007 Jeg har hørt at selv om bakteriene dør når det fryses så kommer det tilbake når det er en stund siden den er fryst. det er jo en grunn til at man virkelig ikke blir anbefalt å spise spekemat som garvid. Jeg holder meg unna. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå