Gå til innhold

Alt man ikke skal spise....


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Salami er ubehandlet kjøtt som kan inneholde toxo-smitte som er farlig for fosteret.

 

Synes ikke det er vanskelig å overholde hva man skal holde seg unna, grunnen til at vi skal det er jo fordi visse ting kan være direkte skadelige for fosteret i magen.

Annonse

hei hei!

ville bare si at æ spis akkurat som før! spurte legen, å man trengte ikke være hysterisk..

bare være forsiktig me rått kjøtt(noe æ aldri spis heller), sopp og sjømat...

Tenk bare i gamle dager når de ikke visste noe.... da gikk det jo bra;)

Viktigste er vel å drikke mye vann! spesielt me tanke på alt salt og diverse som vi spis i disse dager;) æ drikk ca.3 liter om dagen..

 

ps: æ har spist dansk salamipølse nesten hver dag no, e jo kjempegodt;)

 

 

Enig i at vi ikke skal være hysteriske,men trenger jo ikke å ta sjanser heller akkurat... Går sikkert greit å spise spekemat en gang eller to uten å ta helt av,men det er jo IKKE noe stress å fryse dette i to døgn! Da kan dere jo spise det med god samvittighet så mye dere vil!!

  • 2 uker senere...

Alle dere som sier at "det gikk jo bra i gamle dager" vet tydeligvis ikke hva dere snakker om! Blir litt sint av sånt jeg, har altfor mange i min bekjentskapskrets som spiser som dem vil og drikker alkohol når det passer dem!

 

Har ei tante som ble smittet av toxo ved første barnet. De fikk ei jente som var hjerneskadet, hareskår, dobbel leppespalte, blind, klumpføtter osv. Hun la ikke på seg og døde etter 1 år :o(

 

Har også venninner som har fått barn med adhd + + At dette skyldes noen glass alkohol tør jeg ikke påstå, men hvorfor ta sjangsen?!

flirere her...hysteri sier jeg bare....

alt med måte..spekemat å alt annet blir testet for alt mulig her i landet..

 

spis å vær glad..

 

såklart at der er noen få tilfeller som blir smitte men man kan da bli smittet av alt for tiden.kan ikke gå rundt å vær redd.....

 

har selv alltid spist salami å roast biff og annet barna er friske de...

 

nei...det er farligere å gå rundt å vær redd for alt..

Annonse

Var ikke helt flink i begynnelsen for jeg var utrolig sikker på at jeg hadd vært toksoplasma-smittet før, men en blodprøve på første kontrollen viste at jeg var negativ, så nå er jeg forsiktig!

Spiste spekemat her en dag som jeg stekte i panna først:-)

 

Leser i noen tråder i inlegget her at noen av dere spiser rå mat, men ha nå i minne at denne kan i tillegg til toksoplasma også inneholde farlige mengder listeria,- og listeriabakteriene blir ikke borte ved nedfrysing...

 

Det er sant at vi har mange kontroller på matvarer i Norge, men det hender jo at det kommer smittet mat i matvarehyllene i butikkene selv om...

Kaster meg inn i diskusjonen her jeg å...vi er noen veninder som diskuterer akkurat dette...noen spiser alt og andre ingenting...jeg bare står i midten og vet egentlig ikke hva jeg står for..!!

Alt gikk jo bra i gamle dager sier noen...men det er jo en grunn for at de har forsket seg frem til ting da...som feks at brna skal sove på rygg...ikke spise sitrus og fisk før en sps alder...OG at visse bakterier kan skade fostret i mors liv...senfølgelig kan det gå bra...jeg spiste tonnevis med vossafår pølse når jeg gikk med jentungen....for at jeg ikke viste...men nå som jeg er så godt informert så kansje jeg styrer unna de tingene jeg VET kan skalde barnet mitt...for det kan jo å slå andre veien...men så gikk det jo bra sist da!!

 

Hmm...noen mener uvitenhet er dumt men jeg vet sannlig ikke jeg...jammen ikke lett å gjøre rett bestandig!

Jeg synes ikke det er særlig vanskelig å ligge unna rått kjøtt, upasteuriserte oster, alkohol og røyk. Mitt problem er at jeg reiser (utenlands) mye, og ikke alltid bestemmer hva jeg får å spise, og heller ikke alltid vet hva jeg får. Gravide-råd er ikke like i de ulike land, så ikke så stort poeng å si at jeg er gravid.

Legen min tar imdlertid ekstra sjekk av blodet mitt hver gang, i fall jeg får i meg kjøtt med "toksi-bakterier" (?), og sier at hvis testene slår ut på den vil jeg bli satt på antibiotikakur. Føler at dette er godt nok egentlig. Men, vi har vel alle ulik grad av kontrollbehov.

Er selv lege og blir helt skremt av å lese hva dere med viten og vilje spiser i svangerskapet! Det er svært sjelden man ser barn født m sequele etter toxo- eller listeriainfeksjon men har man først sett ett slikt barn spiser man ALDRI de aktuelle matvarene under svangerskap!!!! Det holder bare ikke å si at fastlegen sier det er greit med litt avslappet holdning, det finnes mange inkompetente leger og her har man vitenskapelige bevis!!! Skjerp dere!

D står no skreven svart på hvitt på matportalen.no at man kan spise sushi...!! d e jo rå fisk!!! man kan ikkje være helt hysterisk.. da får man kanskje en frisk unge,men man blir jo sjøl helt sprø i hode av å gå å tenke: herregud æ kan ikkje spise d å ikkje d....!!

Man vil væll ikkje at ungen ska få ei sprø mamma heller!!

Nei,æ spis omtrent d æ vil,men ikkje fenalår.Hold mæ lett unna røyk og alkohol,men spis ellers d æ har løst på...

Man ska jo nyte graviditetn å litt!!!:):)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...