Gjest otilie79 og gojentene<3 Skrevet 10. oktober 2007 #1 Skrevet 10. oktober 2007 Er litt sløv til å sjekke holdbarhetsdatoer og sånn, og titt og ofte at jeg bruker ferdigsauser osv som er "gått ut på dato" uten at jeg merker noe. Ville dere brukt vaffelkakerøra?
Gjest otilie79 og gojentene<3 Skrevet 10. oktober 2007 #5 Skrevet 10. oktober 2007 Og rett i søpla med den:o)
Tomine is my star Skrevet 10. oktober 2007 #6 Skrevet 10. oktober 2007 Bruk den..og server til noen du ikke liker!
Mom2Two Skrevet 10. oktober 2007 #7 Skrevet 10. oktober 2007 Ugh.. Hadde jeg aldri brukt....Æsj.. Jeg er supernøye på å sjekke datoer, og bruker ikke en gang det som går ut samme dag... Hadde ikke brukt vaffelrøre som gikk ut for nesten et halvt år siden..
snartmammapåny Skrevet 10. oktober 2007 #8 Skrevet 10. oktober 2007 tja, spørst litt. Er det slik tørr pose greier? I så fall er den nok godt spisende. I norge må alle matvarer ha en utløpsdato, selv om de kanskje ikke akkurat går ut på dato. Så jeg hadde nok laget den, smakt på den og om den smakte helt normalt spist den;) Tror kanskje utløpsdatoen på noe slikt er et par år eller noe frem i tid. Lenge siden du kjøpte den eller? IAllefall så da har ikke noen mnd over utløpsddatoen noe å si.
summer85 Skrevet 10. oktober 2007 #9 Skrevet 10. oktober 2007 hadde nok kastet den.. men er det sånn pulver ikke sant? kan jo hende den er like god.. er jo bare å lage den, å smake en bitte liten bit..
gærne ko Skrevet 10. oktober 2007 #10 Skrevet 10. oktober 2007 Det står jo "best før", ikkje "brukes før"... Så kan sikkert brukast endå, ja. Så lenge den er uåpna. Sånne ting er jo som regel holdbare i mange år etter at dei er laga, så tviler på dei blir dårlige med en gang datoen er ute. Går jo an å prøve, trur ikkje det er farlig
gærne ko Skrevet 10. oktober 2007 #11 Skrevet 10. oktober 2007 Men det er jo stor forskjell på ferskvarer som er gått ut på dato og tørrvarer som faktisk er holdbare i årevis etter dei har blitt pakka...
Lilly 79 Skrevet 10. oktober 2007 #13 Skrevet 10. oktober 2007 Er garantert ikke noe galt med den. Men nå er det jo uansett forseint, du har jo kasta den.
Northernlights Skrevet 10. oktober 2007 #14 Skrevet 10. oktober 2007 Det sto ikke "Holdbar til",men "best før".Og da er det bare farge og evt smaken som taper seg. Jeg hadde absolutt brukt den, og lagt oppi flere egg,litt ekstra melk og mel. Og litt smør,og kanskje en skvettert med fløte. Nam! Best før juni 2007 er ikke farlig =o)
sauefot Skrevet 10. oktober 2007 #15 Skrevet 10. oktober 2007 Definitivt laga den. Tørrmat holder i evigheter. Datoen er bare en latterlig formalitet på slike matvarer.
Gjest otilie79 og gojentene<3 Skrevet 10. oktober 2007 #16 Skrevet 10. oktober 2007 Har faktisk ikke fått rompa opp av pc stolen enda, så vaffelrøra står fortsatt i skapet:P Prøver Northernlights tips med ekstra egg og melk oppi og krysser fingrene for at det blir bra:)
Dailis Skrevet 10. oktober 2007 #17 Skrevet 10. oktober 2007 Jeg hadde gjort det. Sjelden tørrvarer går ut på dato når det står. Men smaken kan tape seg, men sannsynligvis har den ikek gjort det enda. Jeg er ikke så nøye på tørrvarer nei, men kjøttvarer bruker jeg sjelden på utløpsdatoen engang:P
Northernlights Skrevet 10. oktober 2007 #18 Skrevet 10. oktober 2007 Kjøtt er jeg veeeeeeeldig nøye med også. Og egg! Brukes kun til baking om det er kanskje ei uke over dato... Etter det kastes det.
Diva Muffin Skrevet 10. oktober 2007 #19 Skrevet 10. oktober 2007 Kast dem etter at du har stekt et jern i tilfelle det er noe muffens? Jeg hadde ikke kastet den uten videre.
Smellt P. Tjukka Skrevet 10. oktober 2007 #20 Skrevet 10. oktober 2007 Tørr varer med holdbarhet i flere år , er ikke dårlig 4 mnd over bestfør-dato ! Jeg hadde brukt den ! Jeg har bakt kake av tørrvare som var gått ut for 6 mnd siden , ikke noe forskjell ...
___ Skrevet 10. oktober 2007 #21 Skrevet 10. oktober 2007 "våt"utgave ville jeg kastet, den tørre kan fint brukes.
Newton & Prinsessen på erten Skrevet 10. oktober 2007 #22 Skrevet 10. oktober 2007 Jeg hadde kastet. Mannen min hadde brukt. Den er nok helt grei, om den ikke er det kjenner du det fort på smaken eller ser det ved at den ikke løser seg opp i vannet eller melken eller hva den skal lages med.
___ Skrevet 10. oktober 2007 #23 Skrevet 10. oktober 2007 Egg holder jo en evighet etter holdbarhetsdato. Kansje det er andre regler for datomerking i USA?
Gjest Skrevet 10. oktober 2007 #24 Skrevet 10. oktober 2007 Hadde absolutt brukt den. Tørrvarer holder en evighet, det er bare pga et rigid regelverk at det er "best før"-dato på sånt. Sånne ting ser jeg ikke på dato på, engang.
Northernlights Skrevet 10. oktober 2007 #25 Skrevet 10. oktober 2007 Jeg er bare "redd" for å bruke egg etter stemplingsdatoen,jeg....der er jeg faktisk veldig nøye igjen. Men som sagt,baker med det om den skulle tippet over litt. Man kan jo lukte på egg,om de er bra. Men uff,egg er liksom ferskvare og regne,synes jeg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå