solkrem Skrevet 29. september 2007 #1 Del Skrevet 29. september 2007 Ja etter et par dårlige dager er jeg på hugget igjen! Og nå vil jeg ha smørdampede grønnsaker til steika imorgen:) Jeg smakte dette for første gang i konfirmasjonen til et tantebarn. Så folkens - hvordan???? Jeg vet grønnsakene skal ha et lett oppkok. Og hva så? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/10513916-sm%C3%B8rdampede-gr%C3%B8nnsaker-hvordan/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
phantomet Skrevet 29. september 2007 #2 Del Skrevet 29. september 2007 Det er bare å ta et par spiseskjeer med vann og en god klatt smør og la det dampe forsiktig til grønnsakene er kokt. (Altså i stedet for å koke i store mengder vann) Det er mest egnet til grønnsaker som er skjært i små biter, f.eks. staver av gulrøtter eller svært lettkokte grønnsaker som f.eks. sukkererter. Selv pleier jeg ofte å smørdampe grønnsaker som jeg på forhånd har kokt og forvellet. Dermed har man full kontroll når man har gjester. 1. Kok grønnsakene slik du vanligvis gjør med mye vann, men stopp kokingen et minutt før du ellers ville ha gjort. Kjøl av disse grønnsakene fortest mulig - helst i isvann, men kaldt rennende vann i et dørslag går også bra om det ikke er for store mengder. Dette stopper kokeprosessen. 2. Før servering smørdampes så disse grønnsakene slik at de blir varme og får tilført litt smørsmak - kok opp ørlite vann i en panne, tilsett smør, og deretter grønnsakene. Varm opp. (Dette tar bare et par minutter) På denne måten slipper man å være engstelig for at grønnsakene blir overkokt mens resten av middagen tilberedes. Det er også en ideell metode for å forhindre at f.eks. broccoli mister farge. Det er sikkert andre som har andre metoder og tips til deg, men dette er nå slik jeg utfører det. Bon Apetit Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/10513916-sm%C3%B8rdampede-gr%C3%B8nnsaker-hvordan/#findComment-10514083 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maud Skrevet 29. september 2007 #3 Del Skrevet 29. september 2007 Jeg gjør som Phantomet - skjærer i tynne staver hvis det er "tungkokte" grønnsaker eller bruker sukkererter eller asparges. Litt vann og en del smør og damper under lokk i noen minutter. Rist på kjelen eller rør litt innimellom. Det skal dampes, ikke stekes :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/10513916-sm%C3%B8rdampede-gr%C3%B8nnsaker-hvordan/#findComment-10514102 Del på andre sider Flere delingsvalg…
solkrem Skrevet 29. september 2007 Forfatter #4 Del Skrevet 29. september 2007 Dette var en super plan!!!! Hjertlig takk så mye:) Nå blir det søndagsmiddag med deilig tilbehør - mmmmhmmmmm:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/10513916-sm%C3%B8rdampede-gr%C3%B8nnsaker-hvordan/#findComment-10514165 Del på andre sider Flere delingsvalg…
solkrem Skrevet 29. september 2007 Forfatter #5 Del Skrevet 29. september 2007 Tar i mot alle gode råd:) Tenkte å bruke blomkål, brokkoli og gulerøtter.... Men kan det stemme at denne kokka i konfirmasjonen sa hun brukte litt sukker og basilikum på???? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/10513916-sm%C3%B8rdampede-gr%C3%B8nnsaker-hvordan/#findComment-10514221 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maud Skrevet 29. september 2007 #6 Del Skrevet 29. september 2007 Tynne gulrotstaver og små brokkoli- og blomkålbuketter da. Faren med sukker er at det fort kan svi seg (karamellisere) når det blir varmt og du vil jo ikke at grønnsakene skal bli brune. Ikke stilig og ikke godt. Jeg bruker ikke sukker. Ikke basilikum heller, men kanskje litt timian. Stort sett ikke annet enn ørlite salt. Da beholder jeg den gode smaken av grønnsakene selv og smørsmaken. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/10513916-sm%C3%B8rdampede-gr%C3%B8nnsaker-hvordan/#findComment-10514408 Del på andre sider Flere delingsvalg…
solkrem Skrevet 1. oktober 2007 Forfatter #7 Del Skrevet 1. oktober 2007 Hjertlig takk phantomet og Maud!!!! Det ble deilige grønnsaker, som var det beste av alt. Steika var helt grusom...masse sånne sener og det virket som om det bare var slengt i hop en masse dårlige greier. Så nå har vi virkelig lært - aldri med coop steik:( Men dere skulle sett lille bablegull spise vegeterianer middag med smørdampede herligheter. Hun spiste to fulle tallerkener og var strålende fornøyd! Så dere to reddet middagen vår - hehe Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/10513916-sm%C3%B8rdampede-gr%C3%B8nnsaker-hvordan/#findComment-10527027 Del på andre sider Flere delingsvalg…
solkrem Skrevet 1. oktober 2007 Forfatter #8 Del Skrevet 1. oktober 2007 Åååå nå glemte jeg å si at vi brukte kun smør:) nammmm Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/10513916-sm%C3%B8rdampede-gr%C3%B8nnsaker-hvordan/#findComment-10527037 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå