♥ Snøblomst ♥ Skrevet 23. september 2007 #1 Skrevet 23. september 2007 Noen som har en god oppskrift å dele? Vil gjerne bruke karbonadedeig.
Mogop fikk augustgutt Skrevet 23. september 2007 #2 Skrevet 23. september 2007 Karbonadedeig, finhakket løk og litt smuldret brød (gjerne knekkebrød) Har du i et egg og krydder så er det perfekt. Brun dem i pannen og legg dem i et ildfast fat i ovnen til de er gjennomstekte. Husk at karbonadedeig gjerne kan være litt halvrått akkurat i midten, da blir heller ikke kakene tørre.
♥ Snøblomst ♥ Skrevet 23. september 2007 Forfatter #3 Skrevet 23. september 2007 Takk for svar ) Kan du si noe om mengde, er til 6 personer.
Mogop fikk augustgutt Skrevet 23. september 2007 #4 Skrevet 23. september 2007 Hmmm. Er veldig på "slumsenivå" Hvor mye kjøtt har du da??
Ny sneip i juni 2009! Skrevet 23. september 2007 #5 Skrevet 23. september 2007 vil bare minne om at det anbefales å gjennomsteke kjøttdeig og karbonadedeig pga faren for bl.a e-coli smitte.
♥ Snøblomst ♥ Skrevet 23. september 2007 Forfatter #6 Skrevet 23. september 2007 Takk igjen :-) Har en pakke karbonadedeig og en pakke kjøttdeig. Første gang jeg lager, så kan ikke tillate meg å slumse helt ennå;O)
Mogop fikk augustgutt Skrevet 23. september 2007 #7 Skrevet 23. september 2007 Veldig fint å blande de to pakkene. Hakk opp kanskje 1.5 løk ganske fint, smuldre 2 knekkebrød fint og bland i. Ha i salt og pepper (kan ikke gi deg noe mål, men jeg smaker faktisk på deigen på dette stadiet) Jeg synes ofte det er godt med litt chili også, evt litt annet krydder (gjerne urter, jeg synes særlig timian og basilikum er godt, men det er ikke særlig tradisjonelt.) Er litt usikker på om jeg ville brukt 1 eller 2 egg.... Muligens 2. Det er fælt med sånne slumsedamer som meg....ikke særlig mye hjelp å få. Deigen skal ikke bli veldig klissete i alle fall, du kan jo starte med ett egg og så (for mye egg gjør kakene litt harde også, det samme gjelder forresten salt) Har du kjøkkenmaskin så bruk den. Steik på ganske høy varme i panna, bruk skje som dyppes i vann og håndflaten din til å forme kaker. Trykk dem litt flate (blir fortere gjennomstekt) Etterstek i ovn på rundt 200 grader til de er så stekte som du vil ha dem. -eller kok i sausen. (jeg bruker ikke saus)
♥ Snøblomst ♥ Skrevet 23. september 2007 Forfatter #8 Skrevet 23. september 2007 Tusen takk igjen! Skulle ønske at jeg var flink nok til å være "slumsedame" jeg også ;O) Siste spm, kan jeg lage uten løk? Har nemlig ikke det i hus...
Mogop fikk augustgutt Skrevet 23. september 2007 #9 Skrevet 23. september 2007 Sorry, har vasket gulv.... Ja, du kan selvfølgelig lage uten løk.
♥ Snøblomst ♥ Skrevet 23. september 2007 Forfatter #10 Skrevet 23. september 2007 Takk takk Mogop, da går jeg i gang ) I dag blir det kjøttkaker til middag gutter, tjihi, dem blir overrasket da )
Lucie*OgGuttaBoys* Skrevet 23. september 2007 #11 Skrevet 23. september 2007 Her har du verdens beste oppskrift.. Har du ikke ingrediensene nå så vil jeg anbefale deg å prøve denne senere.. Oppskrifta er hentet fra : Kokebok for barnefamilier... Dette er for 4 personer (men vi bruker 750 g kjøttdeig, og plusser litt xtra på krydderet) 500 g kjøttdeig/karbonadedeig 1 ts salt 1/4 ts pepper 3/4 ts malt muskatnøtt 2 ss potetmel 2 dl melk 1 presset hvitløk (vi bruker rødløk) 3/4 ts spisskummen (noe vi droppet etter første forsøk) 3/4 ts koriander 3/4 ts ingefær 3/4 ts karri 3/4 ts allehånde Å syns jeg kjenner lukta allerede... P.S. Ungene elsker disse kjøttkakene.. Serverte denne til foreldrene mine, og hver gang de er her så er det blitt et fast innslag på middagsmenyen...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå