Gå til innhold

oppskrift på good glasur/smørkrem til å lage bamsekake av, dvs den må være ganske stiv..


Anbefalte innlegg

Skrevet

er det smørkrem det heter, sånn som man lager sånn fin pynt på kaker med, feks blander med forsjellig mengde kakao, og får brunfarger og lager små topper på hele kaka, til det bli en bamse?? eh,tips noen?

har kjøpt bamseform, med sånn belegg som gjør at det liksom ikke skal henge..bør jeg smøre med noe allikevel? evt hva?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Lys sjokoladekake - grunnoppskrift

3-4 egg

4 dl sukker - vispes til eggedosis

 

225 g margarin - smeltes

 

6 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

3 ts kakao - blandes, og siktes i

 

2 dl melk - has i røren sammen med margarin.

 

Bland alt og ha i formen. Stekes på 160-180 grader i ca. 40 minutter.

Passer i alle Wilton's figurformer.

 

Smørkrem

100 g mykt smør/margarin

300 g siktet melis

1 ½ ss siktet kakao

1 ½ ts siktet vaniljesukker

3 ss sterk kaffe

 

Blandes med mikser.

Smørkremen smøres på mens kaken er lunken.

 

Hvit smørkrem

50 g mykt margarin

50 g mykt Flott matfett

300 g siktet melis

1 ½ ts siktet vaniljesukker

2-3 ss melk

 

Denne kaken er perfekt til bursdagskaker, like populær blandt barn som voksne.

 

*Til figurformene trenger man ca. 2 porsjoner smørkrem, som sprøytes på med kakesprøyte på avkjølt kake.

 

 

hentet fra cacas.no

Skrevet

tusen takk! men jeg har kjøpt form på nille, den er ganske liten, så tenkte å lage to bamser.. tenkte at en langpanneoppskrift passet til 2 små bamser... hvor store er disse formene til denne oppskriften?

Skrevet

Kakeform i aluminium formet som en bamse. Formen er 34 x 31 cn og 5 cm dyp, den rommer ca 2 liter.

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...