olla Skrevet 16. september 2007 #1 Skrevet 16. september 2007 Hvordan leger DU fløtegratinerte poteter helt fra bunn av??
*ale* Skrevet 16. september 2007 #2 Skrevet 16. september 2007 Kommer jo litt an på hvor mye du skal lage..... Men skreller pottit og skiver den tynt, hakker løk og hvitløk. Legger potet og løk i lag med pepper og salt i en ildfast form, fylle ropp med fløtemelk (50/50) til ca 3/4 opp på potetene. Så ca 1 time i ovnen på 200 grader.. Og ost oppå seff:)
Mmmmmmamman Skrevet 16. september 2007 #3 Skrevet 16. september 2007 Skrelle poteter Skive potetene (enten på rivjern eller i foodprocessor) Ha matfløte (evnt fløte + litt melk) i en kjele sammen med potetene, salt og pepper og kanskje litt hvitløk hvis jeg har lyst på.. Kok opp! La det småkoke en 10min ca til potetene er møre og sausen har tyknet av potetstivelsen Alt over i ildfast form Strø på ost Inn i ovnen til det ser deilig gyldent ut.. (ca 30min på 225grader) Voila! OBS, alle tidene er veldig ca, har aldri sett på klokken når jeg lager, bare smaker underveis og ser når det ser ferdig ut.. Får forresten veldig skryt av disse potetene:)
Fantasiløs m/ 2 vakre gutter Skrevet 16. september 2007 #4 Skrevet 16. september 2007 - Skreller poteter - Skjærer i skiver - Legger i en ildfast form - Tar på salt og pepper - Heller over 3 dl kremfløte - Tar på ost - Setter i ovnen i ca 1.5 time Men har lært meg nå at det er best å ta på osten når det bare er igjen 10-15 min så den ikke blir så ille brun..
Gjest Skrevet 16. september 2007 #5 Skrevet 16. september 2007 skjærer opp i båter, oppi kjele med matføte, løk, salt,pepper og hvitløk ,og koker opp. så over i ildfastform, evt litt ost over og inn i ovnen til det blir gyllent. skal jeg ha mye på komfyren gjør jeg sånn: skjører opp og legge ri ildfastform. har på løk ringer, matfløte, salt,pepper, og hvitløk, inni ovnen på 225grader i 40-60 min ( varmluft er det da.)
Spente med nr 3 i vente... Skrevet 16. september 2007 #6 Skrevet 16. september 2007 skjær potetene i skiver, legge de lag på lag med salt og hvitløkspepper i mellom... hell tilslutt på krem fløyte.... 225 grader i 1 time, dersom du ikke koker det opp i en kjele først.... nam nam... de beste synes jeg... )
M@mm@ til mine barn Skrevet 16. september 2007 #7 Skrevet 16. september 2007 Denne er kjempe god altså. Og sååå enkel å lage. Hehe, eneste uten salt og pepper. Men utrolig smakfull. 4 pers. 10 poteter 2 små med matfløte Aromat Hvitløkspulver Hvitost. Skjærer skrelte poteter i skiver. Har i gryten: Fløten, og dekk fløten med ett tynt lag med aromat og så dekker du aromaten igjen med hvitløkspulveret, så blir det akkurat passe. Kok i 10 min. Ha over i ildfast form, ha på lag med ost og inn i ovnen på 225 i 20 min Masse smak og ingen hvitløkslukt etterpå ! Har 3 kokker i familien, og til og med de spurte etter oppskriften. Hun ene kokken jobber på en gourmet-restaurant her i Bergen.
olla Skrevet 16. september 2007 Forfatter #8 Skrevet 16. september 2007 Tusen takk alle sammen!!!! Det ble en god middag med biff og hjemmelagte fløtegratinerte poteter, nam!!!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå