Musemor med tre søte små Skrevet 11. september 2007 #2 Skrevet 11. september 2007 Pleier å skive potetene og legge dem i en langpanne med det krydderet jeg ønsker og vårløk og olje. Setter det i ovnen på 125 grader i ca 40 min..
Musemor med tre søte små Skrevet 11. september 2007 #4 Skrevet 11. september 2007 Kan fint bruke potetbåter også, men er det dem fra frysedisken så posen for temperatur og tid
Gjest Skrevet 11. september 2007 #5 Skrevet 11. september 2007 tenker du ovnsbakte eller stekte i panna? Skrubber poteter, skjærer i fine båter, blander litt olje/krydder (t.d paprika, pepper, og spisskummin til kjøtt) og gnir det inn. Legger i langpanna på et bakepapir. 200-220 i ca 30 min.
Fredpåjord Skrevet 11. september 2007 #6 Skrevet 11. september 2007 Rösti er godt som variasjon av og til - kokte poteter som er litt harde fortsatt (altså kokt litt kortere) gjerne fra dagen før, raspes på grov rasp, stek kuttet løk i litt olje/smør/fett , og når løken er blanket litt, ha i potetene og bland sammen, press hardt flatt og stekes så på lav-medium varme leenge til den er gyllen og god og gjennomstekt, snues og stekes på andre siden også. Vil du ha en sammenhengende potetkake snur du den ved å velve hele kaka på tallerken og så skyve den oppi panna igjen. Uttales "røøshti" som en ekte sveitser, litt tidkrevende, men godt.
6Ymamma Skrevet 11. september 2007 Forfatter #8 Skrevet 11. september 2007 tenker ikke på noe spesielt vil bare høre hva dere gjør...skal ha karbonader i en spennende saus i dag...fikk sausen av mamsemumsen... Bare bland i litt melk og salt, vend dem i egg og griljermel og råstek dem i panna, legg dem over i en form... Stek litt champignoner (liker best dem på boks til dette) i en del smør og ha sampinjongene i formen med karbonadene. La smøret/stekekraften ligge igjen i pannen, hell oppi 3 dl matfløte/melk e.l. og sjampinjongkraften og la det surre sammen før du heller det over karbonadene og setter dem i ovnen i 15-20 minutter..! NAM! Mormors oppskrift, hennes er vanvittig feit, så jeg bruker en del mindre smør og melk i stedet for fløte ;-) hva passer best til tro?
Mi tesoro *220307* *101109* Skrevet 11. september 2007 #9 Skrevet 11. september 2007 Vi pleier å vaske fine poteter kjøpt på butikken. Så kuttes de opp i båter med skallet på. Legger de i en bolle hvor jeg har på litt krydder og en del olje. Så har jeg på rosepepper og store saltkorn. Dette blandes godt og helles i ei ildfast form. Stekes på 200 grader i 30 min. Nam, dette er kjempegodt
Mi tesoro *220307* *101109* Skrevet 11. september 2007 #11 Skrevet 11. september 2007 Vi bruker Vita hjertegod - en blanding av solsikke, raps og olivenolje. Det er 1 flaske med alle oljene i.
6Ymamma Skrevet 11. september 2007 Forfatter #12 Skrevet 11. september 2007 Søren å!! Jeg stod å så på den på butikken, men tok olivenolje=( Blæææ...
Mom2Two Skrevet 11. september 2007 #13 Skrevet 11. september 2007 Jeg pleier å vaske dem, men beholder skallet på. Etter hvor store de er skjærer jeg dem enten i båter (4) eller bare i to. Putter alle sammen i en brødpose og heller oppi en passe mengde god olivenolje. Heller dem utover i en bakepapirkledd langpanne. Har på godt med krydder. Steker dem nederst i ovnen ved 200 grader i minst 1 time. Pleier å ha sånn Heinz Sun Dried Tomato Sauce ved siden av til å dyppe i:) Nam nam..
6Ymamma Skrevet 11. september 2007 Forfatter #14 Skrevet 11. september 2007 Nå ble jeg litt i tvil her... 30 min eller 1 time??? =(
6Ymamma Skrevet 11. september 2007 Forfatter #15 Skrevet 11. september 2007 Noen har skrevet 30 min og noe 1 time.... Hva er rett?
Mi tesoro *220307* *101109* Skrevet 11. september 2007 #16 Skrevet 11. september 2007 Alt etter hvor store biter du har. Jeg kutter hver potet i ca. 8-10 biter. Da er det nok med 30 min.
6Ymamma Skrevet 11. september 2007 Forfatter #17 Skrevet 11. september 2007 Det blir like godt med olivenolje som den vita hjertegod? Man merker vel ikke sånn KJEMPEstor forskjel???Eller??
M by M Skrevet 11. september 2007 #18 Skrevet 11. september 2007 Skjære potetene i båter med skall på, i langpanne med hvitløk, rødløk, krydder og chilli, smør og olje med revet ost på toppen. Også inn i ovnen. Steketid varierer om potetene er kokt eller ikke. Kjempe godt!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå